-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Ameliyathane Hemşiresi
-
-
Ad Soyad
I** Ç**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Bugüne kadar yazdığım bütün sistemlerde veritabanına bağlanıp standart php kod dizilimini kullandım.Osclass üzerinde eklenti yazarken dinamik veritabanı işlemleri hoşuma gitmiş ve dikkatimi çekmişti ve insanın işini aşırı derecede kolaylaştırıyordu
örnek vermek gerekirse
class PaymentSistem extends DAO {
function odemeler(){
$this->dao->select("item.*");
$this->dao->where(array("item.itemid"=>1));
$get=$this->dao->get();
if(!$get){
return array();
}else{
return $get->row();
}
}
}
burada ne yaptık normalden farkı nedir? bu işlemde fazla farkı yok gibi hatta standart kodlama daha kolay gelmekte ancak
bazı statik sınıflarda işleri aşırı kolaylaştırıyordu
Search::newInstance()->addFields("price","20");
Bu işlemde yeni bir Arama sınıfı yazmadan yazdığınız eklenti üzerinden yeni bir arama parametresi ekleyebiliyorsunuz.
Benimde buna benzer bir örnek kod dizilimine ihtiyacım var onun yapısını inceleyip kendi DB sınıfımı yazmayı planlıyorum :/
Yazdığım sistemde olması gereken sınıflara ek özellik atayabilecek statik fonksiyonlar yazsam daha iyi olur mu?
Fikirlerinizi bekliyorum :)
zodiax
zodiaxweb.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Coder & Web Master
-
-
Ad Soyad
G** T**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Bu işe girişeceksen öncelikle mevcut sınıfları incelemeni tavsiye ediyorum. Öncelikle belli başlı frameworklerle başlayabilirsin. Bakarsın ileride biz de senin frameworkünü gururla kullanırız.
Ama osclassdan başlaman yanlış. Bunu söyleyebilirim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Yazılım / Programlama
-
-
Ad Soyad
C** N**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Twig ve laravel db alt yapısı ile çok basit ve kolay işlemler gerçekleştirebilirsiniz. Hızlı bir web sitesi ortaya çıkıyor. Bende bu aralar böyle çalışıyorum.
Kendi fikrim bu yanlış anlaşılmak istemem doğrusu:)