tolhur adlı üyeden alıntı

Ticari web sitelerinde com harici domain kullanılmamalı. Marka bilinirliğinize olumsuz etki eder. Siteadi.com adında hali hazırda bir site varsa siteadi.net olarak bir proje başlatmak bana doğru gelmiyor. Kullanıcı sizi karıştırabilir. Ya da .com domainde olumsuz bir olay yaşamıştır bu size yansıyabilir. Tecrübesiz Kullanıcı bunun ayrımını yapmakta zorlanabilir.

Valla sene 2000, biz deli gibi ultima oynuyorduk. Şimdi 3 - 5 yıldır akıl başa gelmiş durumda ama hoş diyeceğin domainlerin tamamı alınmış. Jenerik diye birşey var ama sadece duyduğun birşey alabildiğin değil. Hugedomains vb firmalar TR domainleri bile topluyorken kolay değil ne yazık ki .com !!

Ya ben firma rehberi açmayı düşündüm açıkçası. Lakin vakit ayıramamaktan korkuyorum. Birde fiyatı var tabi, domain boşta ama bir 5 yıl alayım dedim mi 1k neredeyse ücreti var. Şimdi bana göre projelendirilebilecek birşey olsa da, tam karşılığı .com'a bu kadar maliyet ayırmıyorsun ve satayım dedin mi daha rahatsın. Ama boşta değil :))

MasterOfGoogle adlı üyeden alıntı

merhaba bizim tescilli markamızın alan adı olarak kullanıyoruz. https://pullhaze.co/ istediğimiz bir çok kelimede güzel yerlerdeyiz. Kapsamlı ve iyi bir seo çalışması yaptırmadık henüz, yapıldığında çok iyi yerlere geleceğine eminiz. Yapılan ufak çalışmalar bunu gösteriyor. Sadece büyük iyi bir siteden aldığımız tanıtım yazısıyla aylık aranma hacmi 45.000 olan kelimede 40. sıraya direk giriş yaptı. Umarım yardımcı olur.

Sosyalmedya.co - Yakala.co benim yakaladığım başarıyı yakalayanlar. Fikrim oluştu lakin bu sefer de güven duyamadım kendime :) Çok yıllık domain ücreti beni yaralayacak..