Sitem ilginç hit düşüşü yaşadı ancak sorunun tam olarak neyden kaynakladığını bulamadım. Yaklaşık 1 Aydır araştırma yapıyorum ancak işin içinden çıkamadım çünkü sorun bir çok nedenden olabilir.



1-) Çalıntı İçerik?



Yeni konu girişlerinde bazı kısımları alıntı yapıyorum, testlerde ortalama olarak %60 çalıntı içerik değil, %40 çalıntı içerik sonucu alıyorum. Ancak bu durum sitenin açılışından beri böyle, yaklaşık 3-4 senedir paylaşımları bu şekilde yapıyorum. Eğer bu sitenin sıralamada geriye düşmesine sebep oluyorsa, neden yükseldim?

2-) Yenilenen İçerik?



Yeni konu girişlerinde ana sayfa 1 paylaşım, subdomain forum'da ise birbirine benzer 3 farklı içerik yayınlıyorum. Bu içerikler ana sayfa'daki paylaşım ile %30, forumdaki içeriklerde kendi aralarında %70 benzerlik gösteriyor. Bu yenilenen içerik sayılır mı? Yine bu durum da site açılışından beri aynı.

3-) Bad Backlink (Toxic) Sorunu mu Var?



Moz'dan aldığım bilgiler doğrultusunda kötü görünen ve %40'dan fazla ve aralarında %95 seviyelerinde spam score'si bulunan linkleri disavow aracı ile reddettim. Doğru bir hareket mi? Eğer doğru bir hareketse bu durum ne zaman düzelir?

4-) Google Algoritma Güncellemesi ile Alakalı mı?



Aslında düşüşü yaşadığımdan beri bunun Google Algoritma güncellemesi ile bağlantılı olduğunu düşündüm. Ancak google start'ı 25 Ocak tarihinde verdi, sitem ise 10-15 Ocak arası düşmeye başladı. Bu beni tekrar düşündürdü ancak yine de, bağlantılı olabilir mi?