Decimas mucosoft
Arkadaşlar : Siteye kimin nereden geldiğini vs görmek için ip adresi, bulunduğu şehir, bulunduğu ülke, posta kodu, tarayıcı bilgisi bulunduğu sayfanın linki ve sitemize nereden geldiği hakkında linki , Reffer kodu, host bilgisi vb. bilgileri veri tabanına kaydettirdim. Tek sıkıntı bot mu ziyaretçi mi onu anlayamıyorum.
Arkadaşlar : Siteye kimin nereden geldiğini vs görmek için ip adresi, bulunduğu şehir, bulunduğu ülke, posta kodu, tarayıcı bilgisi bulunduğu sayfanın linki ve sitemize nereden geldiği hakkında linki , Reffer kodu, host bilgisi vb. bilgileri veri tabanına kaydettirdim. Tek sıkıntı bot mu ziyaretçi mi onu anlayamıyorum.
Yapay zeka ve makine öğrenimi.
Eğer zor geleceğini düşünüyorsan farklı bir yöntem önerebilirim. Sen bu bilgilere bakarak bot olduğunu anlayabiliyor musun? Önce bunun cevabını vermelisin. Zaten hangisinin bot olduğu belli oluyor adından. Sen nasıl anladıysan koda da bu şekilde dökmelisin.
Mesela kendi veri tabanımda yer alan bir veriyi sana açıklayacağım. "Mozilla/5.0 (compatible; Googlebot/2.1; +http://www.google.com/bot.html)" şeklinde bir veri buldum. Bot olduğu çok net bir şekilde anlaşılıyor. Bunu koda dökmen için şu yöntemi kullanabilirsin. Bu verinin içerisinde yer alan "Googlebot" ifadesini taratarak Google bot olduğunu açıklayabilirsin. Eğer sadece bot olacaksa "Bot" sözcüğünü taratmalısın.
Sanırım demek istediğimi anladın. Yazının sadece o kısmını arayacak. Eğer var ise hangi bot olduğu belli olacak.