Google bir hayır kurumu değildir yani bu adam bu işi bedavaya yapıyor o zaman ben buna reklamdan kazandırayım diye düşünmez. Reklam satılan ürünle alıcısını kavuşturmak içindir. Google reklamları kimsenin para kazanması amacıyla siteye koymaz sadece reklama para veren şirketin ürününü satabilmesi odaklıdır. Yani burada amaç senin kazanman değil ürünün potansiyel müşterisine ulaşmasını sağlamaktır.

Şimdi senin sitende reklama senin hayrına tıklayan adam o ürünün potansiyel müşterisimidir? hayır sadece sen istediğin için tıklıyordur. Google ın da istemediği bu zaten. Ayrıca zorla reklam tıklattığın adam o reklamda ne kadar kalacak? Google kullanıcı davranışını da ölçen bir algoritmaya sahip. Yani tıkladım tamam diyerek 1 saniye sonra o reklamdan çıkıyorsa ve bu sürekli oluyorsa google o tıklayanın ürünün potansiyel müşterisi olmadığını zaten biliyor. Sana neden reklam versin Google? Sen google olsaydın sen bile kendine reklam vermezdin. bir iş yapacaksınız kendinizi biraz Google yerine koyun kardeşim cidden yani kendine hiç sordun mu Google bana neden reklam versin diye?