Ağustos 2019 sonrası gelen AdSense güncellemesin de sizlere fark ettiğim. Bir durumu belirtmek istiyorum.

Adsense başvuruların da hep aynı kriterlere bakılmıyor.

Adsense de belirli kriterlerden oluşan inceleme prosüdürleri bu prosüdürler de incelenmek tamam şans ile alakalıdır.

1. Prosüdür
Site Hızı
İçerik Kalitesi
Tema Görünümü

2. Prosüdür
Gizlilik politikası sayfası
Hakkında sayfası
İletişim sayfası

3. Prosüdür
İçerik Kalitesi
Gizlilik politikası
Hakkında sayfası
İletişim sayfası
Tema görünümü

Yukarıda ki örnekte yer alan Prosüdürlere göre siteler incelenmektedir. Belirtilen kriterlere uyanlar onay almaktadır.

Bunun nasıl olduğunu tespit ettiğini merak ediyorsanız. Mevcut bir tema ve içerik ile 1. Adsense başvurusu yaptım. Politika ihalali olarak dönüş oldu. 2. Başvuru da yine aynı geri dönüş, 3. Başvuru da onay aldım.

Bu başvuru aralıklarında sitede hiç bir şey değiştirilmedi.

Sadece inceleme Prosüdürleri değiştiğinden, bakılan kriterler tuttuğu için onay aldığımı düşünüyorum.

Çünkü Google Adsense başvurularında herseye bakmıyor. Çünkü herşeye bakmış olsa 4 4lük bir tema içerik hazırlanarak sürekli Adsense başvurusu olumlu sonuçlanırdı. Google algoritması çözülmüş olurdu.

Kafa karışıklığı olması için Adsense her başvuru da farklı farklı kriterlere bakıyor.

Dün ki gördüğüm bir konuda Adsense aldığını belirten (apkkolik.com) isimli sitenin sahibinin şans ile Adsense aldığını belirmiştir. Siteyi incelediğimde herkesin üstüne basa basa dikkat ettiği
Gizlilik politikası - hakkında sayfası - iletişim sayfası bulunmuyor. İçerikler de warez fakat onay almış ve reklam yayını yapıyor.

Bu da benim belirttiğim şekilde bir yol izlendiğini gösteriyor.

Kısacası olumsuz başvurular da tekrardan başvuru yapın.