PasifikYob , Elbette rahatlıkla yapılabilir. Öncelikle kullanıcıların olduğu veritabanı tablosuna yeni bir sütun açarsınız örneğin 'takipler' diye.

Ardından her üyenin profiline bir tane ''Takip Et'' butonu eklersiniz.

Örneğin benim üye id'm = '5' sizin üye id'niz = '9' olsun. Ben sizin profiline girip, sizi takip et butonuna bastığım zaman şöyle bir sorgu çalışır;

UPDATE tablo SET takipler = '9' WHERE uyeid = '5'

Burada üyeid kısmını dinamik yaparsınız. Böylece 5 id li üyenin yani benim veritabanımdaki takipler tabloma sizin idniz eklenmiş olur.

Ardından tüm üyeler için, üye sayfalarına şöyle bir sorgu eklersiniz:

$sql = "SELECT takipler FROM tablo WHERE uyeid = '5'";
$sorgu = $db->($sql);
$sayma = $sorgu->rowCount();

if($sayma > 0) {

foreach($sorgu as $yazdir) {
$sonuc = $yazdir['takipler'];
}

$cekmeislemi = "SELECT uye_yazisi FROM tablo WHERE uyeid = '$sonuc'";
$cekme = $sorgu = $db->($cekmeislemi);
$saydirma = $cekme->rowCount();

if($saydirma > 0) {

foreach($cekme as $uyeyazdir) {

$uyeyazilari = $uyeyazdir['uye_yazisi'];
print_r($uyeyazilari);

}
}
}

Burada şu mantığı uyguladık:

Ben üye olarak sayfama giriş yaptığım zaman bir SQL sorgusu çalıştı ve benim ''takipler'' tablomda kayıtlı idleri getirdi. Eğer benim takipler tablomda id varsa yani satır sayısı 0'dan büyükse o halde takip ettiğim idleri foreach ile kenara yazdı.

Ardından yeni bir SQL sorgusu çalıştı ve benim takip ettiğim idlerin, üye_yazisi yani paylaştıkları yazıların yer aldığı sütunları sorguladı. Eğer burada da sorgu 0'dan büyükse yani benim takip ettiklerim bir şey paylaşmışsa o zaman yine foreach ile onların yazılarını alıp, print_r ile kendi sayfama yazdırmış oldum.

Böylece kim kimi takip ederse sadece takip ettiği kişinin yazılarını kendi sayfasında görmüş oldu.