Dünyada birçok forumun ya da fiverr gibi sitelerin ciddi alışveriş hacmine ulaştığı,bu alışverişlerin hem alıcı hem satıcı arasındaki anlaşmazlıklarda,ya da dolandırılıcılıkla başedildiğini görüyorum.Ama ne yazık ki Türkiye'de durum böyle değil.
En son bir webmaster sitesinin uğradığı veri kayıpları dolayısıyla,bir çok insan müşterisini kaybetti.Birçok alıcı ve satıcı birbiri ile bağlarını koparttı.Yine bir çok kişinin üyeliği ise verilmedi(biri de benim).Buna benzer çok fazla sorun yaşandığı da ortada.
Webmasterlara,bu iş üzerinden para kazanan veya hizmet alan insanlara güvenli bir ortam yaratmak hem alıcının hem satıcının zarara uğramasını önlemek adına ne yazık ki şu ana kadar ciddi bir çalışma yapıldığını göremedim.
Bu yönlü nasıl bir çalışma yapılabilir.Bu konuda herkesin(bu işten para kazanan,ya da kazanmak isteyen) güvenli bir ortama ihtiyacı olduğu tartışılmaz bir gerçektir.İncelediğim sitelerden warriorforum wso scripti zaman zaman sorunlar yaşasa da belli anlamda güvenli alışveriş yaratma çabası güdüyor.
Asıl sorun Türkiye'de bu anlamda nasıl bir girişim yaratılabilir,nasıl güvenli alışveriş ortamına kavuşuruz.Gerekirse sadece alışveriş için script yazılmalı veya bu tip forumlara entegre edilmeli midir.Nasıl bir site yaratılmalıdır.?
Görüşlerinizi bekliyorum.