AlmaciBurak adlı üyeden alıntı

Hava sahasında uçmak için yetkin olmayan bir toprağa neden hava desteksiz kara harekatı düzenlersin ki? Bu hangi akla mantığa sığar, bu nasıl bir strateji? Karşımızda pkk gibi basit bir av yok ki, her türlü savaş gereci olan bir devlet var... Hava sahasına uçak sokarsan ihlal etmiş olur, savaş açmış sayılırsın. Yazık çok yazık, PKK bitti ohh dedik şimdi de Suriye rejim güçleri ile uğraşıyoruz. Hadi tamam 100'e yakın şehit verdik verelim gerekiyorsa bende gidip öleyim ama daha neyi bekliyoruz yakın Suriye'yi!


Haklısın ama kimse aynı şekilde karşılık veremez. Verdi diyelim resmi olarak savaştayız demektir ki karşımızda Rusya var, natoyu ilgilendiren bir durum yok, yalnız kalırız net. Aynı zamanda bu durum AB ve araplarında işine gelir ekonomik olarak baskı ve dolaylı yaptırımlara neden olur.

Mevcut yönetim ne yapacaksa kara harekatı ile yapacak ancak bunun da bir sınırı var. Rusya takviye yaptıkça Türkiye'nin uygulayacağı pek fazla formül kalmıyor. Bugün medya neden bu kayıpları verdik diye sormak yerine rejime şu kadar zarar verdik diyor. Olay yumuşatılıp unutturulacak. Yarın yine aynı şeyler.