Bana göre hocam bir işi yapacaksanız para kazanmanız her zaman 2.planda olsun. Eğer para kazanma isteği 1.sırada olursa yaptığınız işten bir yerden sonra zevk almazsanız. Bu da demek oluyor ki iş elinizde patlamış.
Her zaman tutkunuzu işe çevirin. Para kazanmak tutkunuz olmasın hiç bir zaman. Burada diyemem işte makale yaz iyi para kazanırsın, youtube kanalı aç iyi para kazanırsın zaten yaptığın işi zevkle yapıyor ve uğraşmaktan zevk alıyorsanız zaten para kazanmak kendiliğiden gelecektir.
Kendimden örnek vereyim yazılıma başladığı sıralar para kazanmak için bir sürü yol denedim, link kısaltıp paylaşmak, insta sayfa açmak gibi en sonunda youtube kanalı açtım 1.5 Yıl uğraştım ama ondada elimde patladı çünkü artık video yapmak istemiyordum bundan zevk almıyordum o zaman anladığım 2 şey oldu;
1. Kısa yoldan para kazanmak diye bir şey yok
2. Bir işe para kazanmak için başlarsanız o işte elinizde patlar.
Geçen 1.5 Yılın ardırdan yazılımda kendimi geliştirmiştim ama yazılımdan para kazanmak aklımın ucundan bile geçmemişti. Zevkime php kodları ile projeler yapıp duruyordum. Wordpress hakkında da bilgim vardı yanılmıyorsam ilk işimi wordpress ile almıştım. Ama wordpressi öğrenme amacım para değil zevk amaçlıydı.
Kısacası hocam zevk aldığınız işi yapın.