Huseyin Kul adlı üyeden alıntı

Alttaki videodan basit bi şekilde anlatımı mevcut. Biraz dikkatli olursan üstesinden gelebilirsin. Benim için de güzel bi ilham oldu.
https://www.youtube.com/watch?v=HGEsNpsNMJk

_____
Renk ve tonlarını hallettikten sonra zaten bu işe ilgin alakan varsa az çok anlarsın. Klasik grunge texture atmış. Onu yapmak içinde photoshop'ta transparent panelini kulalnıp screen verirsin bu kadar.
https://www.instagram.com/owhlust/



İlgi alakanız için çok çok teşekkürler. Fakat attığınız linkteki her ne kadar benziyor gibi olsa da aslında birbirlerinden çok farklılar sayfadaki ile. Bu sayfadaki gönderilerde mavinin tonu dinamik değil. Şimdi videodaki biraz kanlı canlı bir mavimsi yeşilimsi bir ton. Onu sayfadakine benzeteceğim diye biraz doygunluğunu düşürerek soluklaştırdığımda istediğim etkiden hepten uzaklaşıyorum. Tabii ki birebir aynı tonu yakalamak biraz imkansız gibi ama o soluk maviyi, fotoğrafa sinmiş ama rahatsız edici olmayan maviyi yakalayamıyorum.

ek olarak: Bir de sürekli de ikileme düşürüyorum, acaba ton ayrımıyla mı verilmiş bir renk yoksa beyaz dengesiyle mi oynanarak verilmiş, mavi doygunlukla oynanarak mı kısılmış yoksa ayarı mı düşük tutulmuş v.s.