gfo adlı üyeden alıntı

Hocam, Sosyal Medya'da paylaşmak için; Google'da index alana kadar beklemeli miyiz? Kendi haline bırakmaya karar verdim ancak dediğim gibi 2-3 gün sürüyor.

Yeni siteler için baz alarak söylüyorum; yazı yayına alındıktan hemen sonra sosyal medya paylaşımı yapılırsa maalesef sıralamada ilk önce sosyal medya sitesi yer alır.

Güncel, belirli bir hite sahip siteler için bu geçerli değildir. Çünkü index alma süresi hızlıdır. Neden? Google artık ''faydalı kaynak'' olarak algıladığı için sıralamada her zaman öncelik tanır.

Yeni site açan arkadaşların heyecanına veriyorum ancak biraz sabırlı olmalıyız. Bizim önceliğimiz yeni site için backlink yaratmak değil; kaliteli içerikler ile sıralamalarda kalıcı olmaya odaklanmak olmalıdır. Zaten zamanla index backlink vs bunlar yerine oturacaktır.

Benzersiz, kaliteli içeriklere sahip isek; tema kullanıcı tarafından benimsendi ise yani siteye geldiğinde rahatlıkla yazıyı okuyabiliyor ve beğendiği için ''acaba başka güzel yazılar da varmı'' düşüncesi ile başka yazılarınıza da bakıyor ise o zaman sitede kalma oranı da yükselmiş oluyor. İnanın google bunu algılıyor ve size ona göre muamele yapıyor.

Bir de yeni açılan sitelerde reklam yerleşimlerine dikkat etmeliyiz. Kendi adıma; reklam çok olan bir sitede asla durmuyorum. Odaklanamıyorum mesela yazıya. Bunlar da çok önemli. Sonra neden kazanmıyoruz diye konular açılıyor.