Merhaba,

09.07.2019 Tarihinde turkcell5g.com adresini kayıt ettim.

Bugün Turkcell avukatı şöyle bir mail yolladı.
NOT: Alan adını herhangi bir içerik paylaşımı amaçlı vb. kullanmadım.

Sizce ne yapmalıyım?



Merhaba,

Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş., sizin de bildiğiniz gibi Türkiye’nin lider elektronik haberleşme işletmecisi ve *******ünikasyon sektörünün önde gelen firması olup; çok tanınmış TURKCELL markalarının tek ve gerçek sahibidir.

Türk Patent Enstitüsü’nün 02.09.2008 tarihli kararı ile TURKCELL markası, "2001 06686 tescil sayılı TURKCELL markasının halk nezdinde yaygın olarak bilinir olduğu, reklam-tanıtım harcamalarının yoğun olduğu, geniş dağıtım ağının oluştuğu, orijinal marka özelliği taşıyor olduğu, ürünlerde ve hizmet anlayışlarında kalite standardının sağlandığı göz önünde bulundurularak 556 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin md. 7/1(1) bendi çerçevesinde herkes tarafından yaygın olarak bilinen ‘tanınmış’ marka olduğu” gerekçeleriyle 556 sayılı KHK ve Paris Sözleşmesinin 1. Mükerrer 6.maddesi gereğince çok tanınmış marka olarak kabul edilmiştir.

Yaptığımız kontrollerde, “TURKCELL” markamızın tarafınızca turkcell5g.com alan adında izinsiz ve hukuka aykırı olarak kullanıldığı ve bu yolla haksız kazanç sağlanmaya çalışıldığını anlamaktayız.

6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu m.29 hükmü uyarınca “Aynı, benzer veya farklı mal veya hizmetlerde olmasına bakılmaksızın, tescilli marka ile aynı veya benzer olan ve Türkiye’de ulaştığı tanınmışlık düzeyi nedeniyle markanın itibarından haksız bir yarar elde edecek veya itibarına zarar verecek veya ayırt edici karakterini zedeleyecek nitelikteki herhangi bir işaretin haklı bir sebep olmaksızın kullanılması” marka hakkına tecavüz teşkil eder. Marka hakkına tecavüz teşkil eden eylemlerden dolayı Şirketimizin maddi – manevi tazminat ile yoksun kalınan kazancı talep etme hakkı mevcuttur.

Aynı Kanun’un m.30 hükmüne göre de “Başkasına ait marka hakkına iktibas veya iltibas suretiyle tecavüz ederek mal üreten veya hizmet sunan, satışa arz eden veya satan, ithal ya da ihraç eden, ticari amaçla satın alan, bulunduran, nakleden veya depolayan kişi bir yıldan üç yıla kadar hapis ve yirmi bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır.”

Yukarıda sayılan nedenlerle, işbu ihtarın tebliğinden itibaren en geç 3 gün içinde;

· Şirketimizin tescilli markalarının kullanımına son vermenizi ve marka hakkımıza tecavüzü sonlandırmanızı,

· Bu bağlamda, turkcell5g.com alan adının tarafımıza devri için gerekli işlemleri başlatmak üzere tarafımızla iletişime geçmenizi,

· TURKCELL ve TURKCELL LOGO başta olmak üzere Şirketimize ait markaların aynı veya benzerlerini hiçbir surette ve şekilde ürünlerinizde, web sitenizde, sosyal medya hesaplarınızda, iş evrakı ve tanıtım vasıtalarınızda ve hiçbir mecrada kullanmayacağınızı kabul ve taahhüt etmenizi,

· Şirketimizin marka imajını ve itibarını zedelemeye yönelik her türlü eylemden kaçınmaya yönelik gerekli özen ve tedbiri göstereceğinizi kabul ve taahhüt etmenizi talep etmekteyiz.

Aksi takdirde, fikri ve sınai haklarımıza vaki tecavüz eyleminden dolayı her türlü hukuki ve cezai tedbiri alacağımızı, bu durumda sorumluluğunuzun doğacağını maddi-manevi tazminat da dahil olmak üzere her türlü hukuki ve cezai talep hakkımızı saklı tutarak ihtaren bildiririz.

Yukarıda belirtilen hususların en geç üç gün içinde yerine getirilip tarafımıza bu hususta bilgi verilmemesi halinde, Şirketimizin maruz kaldığı veya kalacağı her türlü maddi ve manevi zararların tüm faiz ve fer’ilerin tahsili de dahil olmak üzere her türlü hukuki ve cezai yola müracaat edileceğini işbu ihtarımız vasıtasıyla bildiririz.

İyi çalışmalar.