aynen hocam dediğiniz gibi zaten 1 ay açıkta kaldı millet uyarınca direk sildim siteyi, ancak iş işten geçmiş tabi farkına varana kadar, anlamadığım ben olmadan nasıl mahkeme sonuçlandı ? ve insan bi telif atar niye direkt olarak fava açılır ki anlamıyorum
Bir konuyu iyi anlamak gerekiyor. Burada niyetim felaket tellallığı yapmak değil.
Ancak ortada bir marka sahibi var ve bu siz de olabilirdiniz. O zaman anlayışlı olabilirmiydiniz? Asla! Kendimizi kandırmayalım.
Net söylüyorum; benim markam olsa asla acımazdım. Ki yıllar öncesinde acımadım zaten. Markama ait domain alarak site açan birine (eski ortağım olur kendisi) uyardığım halde siteyi kapatmadı. Ben de dava açtım ve 2 yıl sonra güzel bir tazminata hak kazandım. Neden? Çünkü yasal hakkımı kullandım.
Neden yasal hakkını kullanıyorsun diyemezsiniz marka sahibine. Ve esas olan; neden beni uyarmadınız deme hakkınız hiç yok. Çünkü bir fırsatçılık yapıyorsunuz maalesef ve sonuçlarına katlanmak zorundasınız.
Bir şey olmaz diyenlere: madem öyle alın siz de ünlü bir markaya ait olan domain ve paylaşın burada. Bakalım neler geliyor başınıza hep beraber görelim olmaz mı?
Az empati kurmayı öğrenin artık. Hep kendi açınızdan bakmayın olaylara.