-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Web developer
-
-
Ad Soyad
H** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Alıcıdan komisyon almayıp hizmet verenden %20 komisyon alıyor sorsan bir nevi arabulucu ama onu sadece tek taraftan ücret kesiyor şahsi görüşüm iki taraftan da kesilmesi çünkü iki tarafa da hizmet sağlıyorlar hem bu durum san ki sadece hizmet verenleri ************** gibi gösteriyor bana göre yine yani mesela sadece alıcı taraflı oldukları için böyle düşünüyorum sizce?
Hadi canım!
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
20, (%100)
Komisyonları çok yüksek en basitinden 250 TL'lik hizmet verdiğimde en az 50TL benden, 12 TL ise ayrıca alıcıdan kesiyor. Hemen hemen hepsi aynı oranları uyguladığı için yapılabilecek pek bir şey yok bu durumda. Eğer yabancı freelance sitelerinde hatırı sayılır derecede referans elde edebildiyseniz bu kesinti problem değil çünkü bu siteler iyi oranda müşteri getirebiliyor size.
Yüzlerce referansınız varsa zaten fiyatları yükseltseniz bile alıcınız oluyor veya tanınmış biri olduğunuzda kendi kitleniz olacağı içi ucuz fiyattan kendi sitenizde satış yapmaya devam edebiliyorsunuz.
Yakın zamanda Türkiye'ye hitap eden bir freelance sitesinin altyapısını kurmuştum. Hala daha sektör tam anlamıyla oturmadı. Gerçekten güzel bir alan ve gelecek vaadediyor. Vakit problemim olmasa tüm ağırlığımı freelance çalışma üzerine verebilirdim.
2 kişi bu mesajı beğendi.