Opencart neden 2000 TL ?

Piyasada 100 TL paket veren bile var :)

Tema 60 dolar diyelim. Standart bir Opencart site için başka modüle gerek olduğunu sanmıyorum. Bir de hizmet bedeli ödersiniz bir uzmana o kadar. Aynı bedel Woocommerce için de geçerli.

xml ve pazaryeri entegrasyonları her yazılım için ekstra maliyettir. Bunu da es geçmeyelim derim.

Fiyat kıyaslamasına katılmıyorum açıkçası. Zaten nedense e-ticaret yazılımı kullanmak isteyen insanlar genelde maalesef beleşe yaptırmanın peşinde maalesef. Bu yüzden uzun bir süredir Opencart desteği vermiyorum.

Kiralık yazılıma binlerce lira ödemeyi göze alıyor; ayrıca reklam bağımlısı oluyor ve iş Opencart site yaptırmaya gelince ''hocam 300 TL olsun'' gibi talepler maalesef bunaltıyor :)

Teknik açıdan ele alırsak:

Opencart ile onbinlerce ürünü orta düzey bir sunucuda rahatlıkla yönetebilirsiniz.
600 kategori mevcut bir site yapıldığını hatırlıyorum. Binlerce ürün vardı ve 2 Gb bir sunucuda rahatlıkla çalışıyordu. Ha, işin içine xml ürün yükleme girerse o zaman sunucu biraz daha iyi olmalıdır. Bu arada; xml ürün yok ise paylaşımlı hostingde çok rahat çalışır Opencart site.

Woocommerce ile 100 - 150 civarı ürün satışı düşünülüyor ise tavsiye edebilirim. Daha fazla ürün olduğu zaman inanın çok iyi bir sunucu gerekiyor. Her şeyden önce ciddi cpu tüketiyor woocommerce. Unutulmaması gereken husus ise; woocommerce bir e-ticaret ''eklentisidir'' yani blog yazılımı üzerine eklenir. Ve zamanla ciddi veritabanı hataları yaşanma riski yüksektir.

Ama Opencart bir e-ticaret yazılımıdır.

Madem 2000 TL fiyat kıyaslaması yapılmış; o zaman ben Magento kullanın derim. En azından kaliteli bir site sahibi olunur. Evet, az destek var ülkemizde. Ancak Opencart yazılımını basit gören kitle için en ideali Magento yazılımıdır.

Fiyat kıyaslaması belirtmeseydiniz hiç yorum yapmayacaktım :) Çünkü Opencart Woocommerce kıyaslaması çok kez açıldı. Ve maalesef ki Woocommerce laf ettirmeyen bir kitle de mevcut. Halbuki buna da tema alınıyor ve diğer eklentilerin hepsi ücretsiz değil.

Herkese iyi forumlar.