Merhaba,

Böyle şeyler bazen fiziksel parçaların çalışması esnasında oluşan aksaklıklardan bile olabiliyor. Dolayısıyla virüs mü değil mi diye kontrol etmek gerekir.

Şimdi siz de çok anlamadığınız için binbir farklı yönlendirme yapmak yerine önemli olan dosyaları bir yere (mesela: Google Drive - iki adımlı doğrulama kullanarak) yedekleyin ve bilgisayara format atın, derdim ben. Çünkü en temizi budur. Eğer bu yöntemi seçecek iseniz, yedeklediğiniz dosyaların sizin dosyalarınız olduğundan emin olun. Dosyalarınızla beraber (varsa tabii) virüs dosyalarını da yedeklemeyin. Sizin için önemli olan şeyleri tek tek seçerek temiz bir klasöre ayırın.

Fakat formatı tercih etmezsiniz buradaki linkten kaspersky'ın ücretsiz, pratik ve güncel virüs tarama yazılımını indirip bilgisayarınızı taratın.

Ayrıca hiçbir zaman elinizdeki bilgisayara da güvenmeyin. Önemli dosyalarınızın her zaman güvenli bir yerlerde yedeği olsun ve sizin için gerçekten önemli olan dosyaları da gerekirse şifreleyerek (winrar bu konuda iyidir) saklayın bilgisayarınızda.