Öncelikle şunu belirtmeliyim; Wp Rocket Cache eklentisi pagespeed analizinde puanlara olumlu etki etmez. Siteyi hızlandırır sadece.

Ancak Webpagetest ile yapılan analizde First Byte Time süresi 5285 ms bu çok fazla.

Kaynağına baktığımızda ise bir dosya görünmüyor. Yani yüksek ihtimal cache purge all işlemi yaptıktan sonra analiz edince daha netleşir durum, şu an nereden kaynaklandığını söylemek zor. Eklentilerden veya sunucudan dolayı olabilir.

Mobil versiyonda açılış hızına olumsuz etkisi olan hususlar:

Logo büyük ebatta ve optimize edilmeden yüklenmiş olması; tim-logo-siyah.png
350 x 52 yerine 200 x 40 gibi yapabilirsiniz

Slider resimlerinin geniş olması; forklift-kiralama-slayt-4.png
1200 x 1200 yerine 600 x 400 gibi yapabilirsiniz

Banner resimlerinin geniş olması; mesela GRENDIAES_FEAT_130_2.jpg
1024 x 768 ebatlandırılmış, çok gereksiz. 768 x 576 yeterli görünüyor.

Bu hususlar mobil versiyonda her zaman mümkün mertebe ebatlandırılmalıdır. Ne kadar büyük ve KB yüksek olursa, o kadar geç açılır.

Bir de resimler mutlaka optimize edilerek yüklenmelidir siteye. Resim analizine bakarsanız bazı resimler hakkında fikir edinebilirsiniz.

Bu çalışmaları yapmadan önce cache eklentisi pasif hale getirmelisiniz. Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra aktif ettiğinizde özellikle webpagetest üzerinde analiz ederseniz neyin ne kadar sürede yüklendiğini görebilir ve ona göre düzenlemelerinizi kontrol edersiniz.

Bir şey daha belirtmek isterim; bu hususlar sadece ana sayfa için değil, tüm sayfalar için yapılmalıdır.

forklift-tamiri-min.png mesela forklift servisi sayfasında bu resim 1857 x 591 olarak ebatlandırılmış. Son derece gereksiz yüktür. Mutlaka genişliği azaltılmalı.

Yapılan tüm düzenlemelere rağmen gözle görülür bir açılış hızında olumlu gelişme yok ise hosting firmanıza durumu izah etmelisiniz. Onlar ''yazılım hatası'' diyerek geçiştiriyor ise o zaman firmanızı değiştirmelisiniz.

Kolay gelsin :)