Başta Sağlık Bakanı olmak üzere Cumhurbaşkanımız ve sivil toplum kuruluşları ellerinden geldiğince toplumu bilinçlendirmeye çalışıyor. Eğer denilenleri yaparsak cidden denildiği gibi 3,000 ile 5,000 vaka ile bu salgını atlatabilir, yayılmasının önüne geçebilirsiniz. Zorunlu gıda alışverişi olmadığı sürece lütfen evden çıkmayın. Markete vs. gitmek durumunda kaldığınızda da dezenfektan kullanmalı, maske ve eldiven takmalısınız. İzin alabiliyorsanız işinizden izin alın. Çalışmak durumunda kalan kişiler yanlarında en az 2 yedek maske ve.2 eldiven bulundurmalı. Her 6 saatte bir maske değişimi yapmalıdır.
Salgını umursamayan İngiltere dahi şu an tüm okulları kapattı, tanklar neredeyse sokağa inecek. "Ya bize bir şey olmaz, Allah bizi korur devam aga" gibi cahilce söylemlerden uzak durun. Kapacağınız bir virüs ile taşıyıcı olabilir, 14 yaşlının katili olabilirsiniz. Vaka sayısı ciddi oranda artış gösteriyor. Hepimiz webmaster adamlarız, işlerimizi evde de yürütebiliriz.
Aralık ortası gibi işleri daha rahat, daha kurumsal yürütmek, bölgedeki insalara da hitap edebilmek amacı ile ofis kiralamıştım. Tam işler iyi giderken gelen salgın maalesef bizleri de etkiledi. Her gün toplu taşıma kullanmamdan dolayı ben de ofisi gecici olarak kapatıp geri eve geçmeye başladım. Dün öğlenden beri süren çalışmalar bugün bitti gibi. Lütfen salgının devam etmemesi için 14 madde kuralına uymalı, acil ihtiyaç olmadığı sürece şu 3 haftalık sürede kendimizi garanti altına almalısınız. 2 ile 3 hafta kendimizi kontrol altına almamız durumunda salgının önüne geçebiliriz.
#covid19