Fazla uzatmadan direkt konuya gireyim. 20 yaşındayım ve bu yaz ehliyet alacağım. Şimdiye kadar hiç araba sürmüşlüğüm yok ve arabalar hakkında hiçbir bilgiye sahip değilim. Babam işi gereği sürekli şehir dışında ve çevremde de bana araba kullanmayı öğretecek birisi yoktu.

1 ay kadar önce babam ile ilk defa araba sürdüm ve sürdüğüm araba otomatik vitesti. Hiç araba sürmemiş olmama rağmen otomatik vitesli arabayı çok rahat bir şekilde sürebildim. Gaz, fren, direksiyon ve ayna kontrolünden başka hiçbir şey yok bana göre.

Aklıma takılan soru ise şu: ehliyeti alırken sizce manuel mi alayım yoksa otomatik mi? İnternetten birazcık araştırdım ve insanlar bu konuda ikiye ayrılmış durumda.

Bir kısım artık arabaların çoğu otomatik oluyor zaten derken, diğer bir kısım ise acil durumlarda manuel araba kullanman gerektiğinde ne yapacaksın diyor.

Manuel ehliyet alsam bile manuel araba satın almam. Otomatik vitesli araç alırım ama ileride manuel kullanmam gerekirse diye bir yandan da tereddütte kalıyorum.

Sizce hiç araba kullanmamış birisi manuel ehliyete yazılırsa çok zorlanır mı? Herkes düşünce ve yorumunu belirtirse sevinirim.