fs79
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
TURİZM BİLGİ İŞLEM
-
-
Ad Soyad
F** Ş**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba, 2 farklı siteyi tek cpanel hosting'te (godaddy üzerinde) yönetmek istiyorum.
1 sitemin kodları PHP 7 ve üzeri istiyor. bir sitemde PHP 5.6 istiyor.
Hosting'in PHP versiyonunu 7.4 yaptığım zaman birisine giriyor, diğeri Fatal Error veriyor.
Hosting'in PHP versiyonunu 5.6 yaptığım zaman diğerine giriyor, öbürü hata veriyor.
İnternette araştırdım. Tek hostingte 2 farklı domaine 2 farklı PHP versiyon tanımlaması için Cpanel de MutliPHP Manager menüsü varmış. Ancak bunun için reseller, WHM olması gerekiyormuş. Bu sebeple bende o menü çıkmıyor. Hosting sağlayıcım godaddy ile de görüştüm. VPS olmadan bu menüyü göremezsin diyor.
PHP 7 ve üzeri isteyen sitemde bir değişiklik yapamıyorum. Ama PHP 5.6 isteyen sitemin kodlarında değişiklik yaparak PHP 7 ve üzerinde çalışmasını sağlayabilir miyim?
zodiax
zodiaxweb.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Coder & Web Master
-
-
Ad Soyad
G** T**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
PHP bilgin varsa tabiki yapabilirsin ancak yüzlerce dosya olduğunu varsayarsak kolay olmayacaktır. Hayli zamanını alır.
Ama bence en kestirme yok sunucunu değiştirmek. MutliPHP Manager özelliğini ucuza sağlayan sunucular da var. Öyle reseller, VPS falan da istemiyor. Sadece addon domain kullandırarak her domain için PHP versiyonu seçebilme imkanı sağlıyorlar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
htaccess dosyasına php sürüm kodu ekleyebilirsiniz.