hocam ben denedim, şahıs şirketi için 30 yas altı genç girişimci vs deniliyor sözde ama hiç aslı astarı yok. vergi kaydını yapıyorsun şaahıs şirketi olarak ofis olarak evini gösterebilirsin. ltd şirketine hiç gerek yok fabrika holding değilsin e ticaret firmaları artık şahıs şirketi açıyor geçiyor.
kargo konusunda ise anlaşma yapman lazım ama bunun içinde aylık en az 100 ürün çıkıyor olmalısın ona göre sözleşme yapıyorlar başlangıçta ise sürat kargo ön ödemeli paket alarak kargo maliyetini düşürürsün. vergi kısmında ise hiç satış yapmasan dahi aylık 50-60 tl gibi damga vergisi çıkıyor muhasebeci aylık 150 tl gibi hizmet bedeli istiyor vergi kaydı açınca maatbaadan makbuz ve gider pusulası yaptırıyorsun ayrıca defter taktik ücretin var her yıl yenileniyor soğukmak için söylemiyorum ama üften püften nerden geldiği bilinmez masraflar peş peşe geliyor eşimin adına açmıştık genç girşimci bilmemne hepsi fasa fiso olduğu gibi toplamda 1000 tl yi geçmeyen ürün satışı için 5 bin tl gibi vergi dairewsine ödeme yaptık tabi biz ilk ay bu rakamlarda ürün satmıştık 1000 tl ye %8 kdv ( cocuk giyim tekstil ) 80 tl vergi yapar gelir vergisi ile olsa olsa 200 tl vergi cıkacağı yere sahıs sirketini faaliyeti sonlandırdıktan 1 yıl sonra kapattığımız için yok damga vergisiymiş yok faizmiş bilmemne abuk subuk masraflar cıktı 5 bin tl ye yakın instagramda çekiliş ile gelenler zaten ölücü olur ürün almaz. takipçi satın alsan bot olur türk takipçiye inanma cocuk oluyor cogu onlarında organik hesap kasarım eş dost cevrem var diye düşünme hepsi hikaye birde ciddi ciddi pazar araştırması yapınca 6 ay ciddi yatırım yapmayan firmaların %90 batmış olarak görürsün. o site kurup ciddi yatırım yapanlara yada e tiaret site paketi satanlarn teşvik edici reklamlarına hiç aldanma paranı çöpe atma