Hit yönünden bir etkisi olmaz. Cloudflare'ı tüm sitelerimde ve projelerimde kullanıyorum ve açıkcası ufak şehirlerde lokal olarak hizmet veren siteler (örn. şehirdeki bir kuaförün veya şehire özgü bir restorantın web sitesi) haricinde tüm sitelerin Cloudflare kullanılmasını öneririm.
Örneğin kendi sunucum üzerinde GZIP sıkıştırmasını bile kullanmıyorum, ona rağmen Cloudflare brotli sıkıştırmasını benim yerime hallediyor. Sadece bir örnek bu tabii. Sunucuyu büyük ölçüde hafifletmeme yardım ediyor. Aynı şekilde siteye gelen isteklerin büyük bölümünü kendi sunucusunda karşılıyor. Özellikle saldırı anında tamamen korumasız olan paylaşımlı hostingleri 3-5 gün kapalı kalmaktan kurtarıyor. CSS,JS gibi dosyaları küçültmekle uğraşmıyorum onu da hallediyor, ücretsiz CDN hizmeti sağlıyor ki bu hizmet aylık 100$ ödeyerek ulaşamayacağınız bir oranda hız sunuyor...
Profilimdeki web sitesinde hiçbir cache kullanmıyorum. Cachesiz sadece PHP üzerinden aktarılan bir web sitesi. Hatta ve hatta sunucu Amerika'da barınıyor ve Türkiye'ye olan uzaklığı malum. Bütün bunlara rağmen Cloudflare sayesinde site sanki Türkiye'de barınıyormuş gibi hızlı açılıyor. En azından ziyaretçilerimden aldığım geri bildirime göre çoğu Türkiye'de barınan upload sitelerinden hızlı olduğunu belirttiler. Her gün düzenli olarak Cloudflare'ın yaptığı yenilikleri takip ediyorum ki burada sayfalarca makale yazsam bile sitelerime olan faydalarını anlatamam.
Tabii not düşmekte fayda var. Ben ne kadar anlatırsam anlatayım kendi deneyimlerime dayanıyor. Görüldüğü gibi Cloudflare'dan memnun kalmayanlar da mevcut ki sorun yaşayan kişiler de olabiliyor. Sonuç olarak son sözü siz söyleyeceksiniz.
Kendi adıma belirtirsem eğer; zararı olmaz sadece faydası olur.