yilmaz70 adlı üyeden alıntı

Gtmetrix Pagespeed puanlarını arttırdığını biliyorum, özellikle yslow katkısı cdn nedeni ile mevcut. Buna bir itirazım yok.

Ancak ben puanlardan ziyade site açılış hızı ve sayfa geçişlerinde ciddi takıntılı biriyimdir. sworks iyi bilir bu takıntımı, bir çok kez karşılıklı fikir alışverişlerimiz olmuştur. Kendisinin fikirlerine her zaman değer veririm.

Hatta Mrtcn ile çok önceleri bu konuda fikir ayrılığına da düştük :) Sağolsun beni kırmamak için fazla üstelemedi :)

Ben site sahiplerinin sürekli kendi tarayıcılarından giriş yaptıkları için ''tarayıcı cache'' nedeni ile sitelerinin hızlı açıldığına denk geldiğini savunuyorum.

İnanın cloudflare de barınan çok siteyi analiz etmişimdir; gerçekten bu cloudflare site hızını arttırıyor mu diye. Ama maalesef beklediğim hıza denk gelmedim.

Bu yüzden webpagetest ile analiz ediyorum hep siteleri açılış hızı bakımından.

Sizin sitenizde olumlu yönde fark var ise tabii ki kullanın, itiraz etmem.

Ancak ciddi anlamda hız kaybı yaşayan sitelere çok denk geldiğim için saldırı dışında kullanılmasını tavsiye etmiyorum.

Bir konuya daha değinmek isterim; müşterilerime ait sitelerin hepsi monitöre bağlıdır. Cloudflare kullanan sitelere ait hemen her gün erişim hatası uyarısı geliyor bazen günde 4-5 kere. Bu tesadüf değil. Zaten kendileri de sadece business paketinde %100 uptime süresi veriyor. 20 dolar olan Pro paketinde bile yok :)

Yine uzun yazdım kusura bakmayın :)

İyi forumlar herkese.

Sağolun hocam bilgi paylaşımı için. Teşekkürler