İyi yapılandırılmış bir sunucuda wp gayet verimli çalışır.
Sunucudan sonra önemli olan en hafif şekilde kodlanmış olan temayı bulmaktır. Özellikle mobil versiyona dikkat edildiğinde sıkıntısız bir şekilde kullanabilirsiniz. Buna orantılı olarak kullanılan eklentiler son derece önemli. Ve mutlaka ama mutlaka tema ve eklentilerin güncellemelerinin yapılması şart. Maalesef bir çok sitede onlarca güncelleme yapılmadığına denk geliyorum.
Yapılması gereken bir çok ince işlem var aslında. Bunlar yapılmadığı için hep sıkıntılı gibi görünen bir yazılım.
Sonra deniliyor ki çok sorunlu :)
sworks dediği gibi sözcü bile wp kullanıyor ve gayet başarılı. Üstelik seo anlamında iyi çalışma yapmışlar. Herkes bunu göze alamazdı, bu yüzden tebrik etmek gerek aslında. Paraları mı yok özel yazılım yaptırmaya :)
UNKEF katılmamak elde değil hizmet verenler konusunda maalesef. Bugüne kadar yüzlerce site inceledim, işini çok iyi yapıyor diye görünen kişiler maalesef son derece şişirme hizmet vermişlerdi. Kötüleyemedim de :) Çünkü iyi bilirim ki o kişilerin reklamı yapılmış olur. Hiç gerek yok.
Ama artık müşterinin bilinçli olması gerekiyor. Ne istediğini bilen müşteri sayısı da az maalesef. Müşteri ne istediğini bilirse ona göre de hizmet vereni seçmekte başarılı olur bence.
Mesela bir site sahibi hızlandırma için geliyor; sadece slide 10 MB :) Yahu diyorum bu böyle olmaz. Hayır hocam ben bunu istiyorum diyor. O zaman güle güle :) Akıl var mantık var, yazılımın teknik anlamda yükleri bellidir. Siz bir siteye 1 resim 1 Mb olarak yüklerseniz ve sadece o sayfada 10 adet resim olsa 10 MB yapar. Bu ciddi bir yüktür. Tabii ki sadece resim değil yüklerin toplamı ama anlatamıyorsun ki.
Bir sitenin mümkün mertebede kullanıcıya hitap etmesi yeterlidir. Slide mesela artık bir önemi kalmadı, hele ki mobil versiyonda asla önemli değil. Nedir bu ısrar :)
Şimdi isim vermek istemiyorum, bir site var ekonomi döviz üzerine. Hatta bu forumda üye olduğunu sanıyorum sahibinin. Çok güzel bir yazılım ile ince düşünerek yapmış ama kendisi yapmış :) Yani birine yaptırsa idi sürekli güncelleme vs peşinde koşardı eminim.
Bizim böyle bir imkanımız yoksa tabii ki wp kullanacağız :)
Ha, varsa bir babayiğit peşinde koşturmayacak adam gibi bir yazılım ile memnun edecek, o zaman neden olmasın. Ama bu bir hayal maalesef. Neler gördüm neler, bu yüzden siz siz olun hazır yazılım olan wp kullanın.