-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
T** G**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Şuan Laptop da win 10 kurulu fakat uzun süredir yüksek cpu sorunları yaşıyorum(bir süre önce fanı temizledim macunu yeniledim).Laptopu daha verimli kullanmak adına linux'a geçmeyi düşünüyorum.Sizde hangi dağıtımı kullanmalıyım ve linux'a geçmenin faydası olur mu?
200$ Google Cloud kodları için profilimi ziyaret edebilirsiniz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
22 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
B** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Öncelikle düşük kaynak kullanan bir işletim sistemi istiyorsanız Linux evrenine giriş yapmanız gerekecek. Linux adı altında geliştirilen yüzlerce işletim sistemi vardır. Fakat şunu bilmelisiniz Windows'da laptopdaki donanımlarınızdan aldığınız verimi Linux'da alamayabilirsiniz ve sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz de vardır. Bunu unutmayın.
Genellikle çoğu Linux tabanlı işletim sisteminin 3 farklı arayüzü vardır. En hafifi xcfe arayüzüdür ve çok az sistem kaynağını tüketir. Bunun bir ilerisi Mate'dir Xcfe'ye göre görsellik bakımından biraz daha zengindir. Görsellik bakımından en gelişmişi ise Cinnamon'dır.
Yeni Linux kullanacak biri olduğunuzu varsayarsak Linux Mint'in Mate arayüzlü versiyonunu tavsiye ederim. Oldukça az sistem kullanır ve yeni kullanıcılar için oldukça ideal.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
İşsiz
-
-
Ad Soyad
T** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Linux Mint iyidir ancak onun da kendine göre donanım destek seviyelerinde problem yaşamanız olası. O yüzden en güncel ve en çok donanıma destek veren Ubuntu her zaman tavsiye edilir. Ayrıca, işletim sisteminden bağımsız olarak eski laptoplar için ssd güncellemesi yapmanız da sorunlarınızı ciddi oranda düzeltecektir. İyi çalışmalar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
finans
-
-
Ad Soyad
H** E**
-