-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Amele
-
-
Ad Soyad
T** K**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
Öncelikle hız eklentilerinden önce sitenizi olusturun. Bir hit yakalayın o zaman bunları düşünün derim ben. Bu konuda bir çok ücretli ve ücretsiz eklenti var. Ama şunu belirlememiz lazım sitemiz hangi nedenlerden yavaş açılıyor ?
Örnek vereyim
resim boyutlarından ötürü bunun için resim optimizasyon eklentisi
yok sitemiz temadan kaynaklana jawa css sorunları ise bu tarz bir eklenti ile işini görebilirsin.
1 kişi bu mesajı beğendi.
Siteni Ekle WeBDiZiN.Com
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Oldukça geniş kapsamlı bir konudur cache eklentisi hangisi en iyisi diye.
Halbuki en iyisi diye bir şey yok, öncelikle bunu bilmeliyiz.
Sunucu alt yapısı, tema ve kullanılan diğer eklentilere en uyumlu neticeyi veren eklentiyi bulmaktır doğru olan.
Mesela Jetpack mevcut olan bir sitede maalesef yüksek cpu problemi ile karşılaşılır. Bunun sebebi ise Jetpack her sunucuya uygun değildir. Jetpack mevcut olan sitede cache eklentisi ile yapılan değişiklikler doğru olsa bile Jetpack nedeni ile istediğiniz verimi alamayabilirsiniz.
Apache sunucuda W3 Total Cache iyi sonuçlar verebilir mesela.
Nginx sunucuda Wp Super Cache gayet iyidir.
Litespeed sunucuda ise Litespeed Cache eklentisi en ideal neticeyi almanızı sağlar.
Wp Rocket siteyi hızlandırır ama özellikle Pagespeed puanlarına katkısı yoktur.
Mesela Litespeed sunucuda Litespeed eklentisi ile birlikte Velo City çok güzel sonuçlar almanızı sağlayabilir, özellikle analiz puanlarını yükseltmekte başarılıdır. Ama ince ayarlarına dikkat etmek gerekiyor. Aksi takdirde puanlar iyi olsa da açılış hızı özellikle First Byte Time süresi açısından iyi olmayabiliyor.
Bir de cache eklentisi kurulduktan sonra; daima içerik ekledikten sonra veya tema üzerinde bir değişiklik yaptığımızda PURGE ALL işlemi yapmalıyız. Sadece cache temizleme işlemi yapılmadığı için geç açılan sitelere çok denk geliyorum.
Ayrıca Cloudflare kullanımı çok yaygın. Site üzerinde yapılan çalışmalarda Cloudflare cache unutuluyor, dolayısı ile yapılan çalışma belli olmuyor. Ben Cloudlare bağlı olan sitelerin çalışma esnasında cloudflare pasif edilmesini öneriyorum. Böylelikle yapılan çalışma sonuçlarında sağlıklı bir gözlem yapabiliriz.
Kolay gelsin herkese :)
1 kişi bu mesajı beğendi.