lostyazilim

Gazete Arşivleri Hk.

10 Mesajlar 1.147 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

hakaco hakaco WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.03.2020
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Özel Sektör / Yönetici
  • Konum Şanlıurfa
  • Ad Soyad H** N**
  • Mesajlar 52
  • Beğeniler 61 / 11
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba Arkadaşlar,

Sizlere danışmak istediğim bir konu var.

Elimde 1919 yılı ile 2007 yılları arasına ait gazeteler var. Mesela İzmir'in işgalinden tutun da Atatürk'ün Samsuna hareket edişi, Yunanlılar'ın trakyayı işgali, Yunan Ordusunun Manisa'ya girişi, Padişahın Atatürk'ü istanbula çağırışı, ABD başkanının boğazları istediği dönemde ki haberler, Aydın'ın kurtuluşu, Sivas Kongresi öncesindeki haberler, Menemen Olayları, İdam haberleri, İsmet Paşa'nın istifası, Mustafa Kemal'in Atatürk Soyadını aldığı haberi, Lakab ve Ünvanların kaldırıldığı haberleri, Kıyafet Kanunun kabul edildiğine dair haberler, Boğazların işgali,Atatürk'ün vefatı...

Gibi konular ve daha fazlasına ait o dönemde yapılmış olan haberler var. Gazeteler

Gazetelerin tamamı orijinal ve dijital ortama aktarılmış durumda. Mesela;

İstiklal Harbi Gazetesi - 15 Mayıs 1919 Perşembe
Cumhuriyet Gazetesi - 23 Nisan 1929 Salı
Hakimiyeti Milliye - 25 İkinci Teşrin 1934 Pazar

gibi farklı farklı gazetelerin farklı günlere ait görüntüleri var.

Ben bunları nasıl değerlendirebilirim ? İnstagram sayfası açıp mı bir şeyler yapayım? Web Site kurup mu ilerleyelim ?

Açıkçası bu gazete sayfalarının çalınmasını da istemiyorum. Yani kalkıp bu dev arşivin başkalarının eline geçmemesi taraftarıyım bu durumda nasıl bir önlem almalıyım ?

Konu ile ilgili düşüncelerinizi merak ediyorum.

Desteklerinizi rica ederim,
İyi çalışmalar.

wmaraci
reklam

MagaraAdami MagaraAdami PM atabilirsiniz Kullanıcı
  • Üyelik 23.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad A** Ö**
  • Mesajlar 2814
  • Beğeniler 382 / 974
  • Ticaret 2, (%100)
kesinlikle instagram. hem daha az zamanını alır hemde daha fazla ziyaretçi kaynagı var
hakaco

kişi bu mesajı beğendi.

Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...

BlackStone BlackStone WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek İşsiz
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad T** K**
  • Mesajlar 434
  • Beğeniler 28 / 119
  • Ticaret 12, (%100)
Bu devirde bu bu tip içeriklere pek talep olacağını düşünmüyorum. Çok kısıtlı bir kitlenin ilgisini çekebilir. Eğer telif hakkı konusunu etraflıca araştırıp çözdüyseniz, bir web sayfası daha mantıklı olur. Web sayfası olduğunda tabiki Instagram, Twitter, YouTube sayfalarınızı da pek tabi ki açarsınız bunda bir engel yok.
hakaco

kişi bu mesajı beğendi.

UNKEF UNKEF WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 06.03.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek ARGE
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad F** Ç**
  • Mesajlar 2422
  • Beğeniler 995 / 744
  • Ticaret 17, (%100)
Bu arşivden bende de var hatta tarih olarak çok eskisi de var ama sayfalarında bazı hatalar var biraz yarım. Ben de düşünmüştüm bikaç yıl önce ama çokta önemli görünmedi kullanıcılar tarafından.
hakaco

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 29.03.2020
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Şanlıurfa
  • Ad Soyad H** N**
  • Mesajlar 52
  • Beğeniler 61 / 11
  • Ticaret 0, (%0)
O zaman nesilden nesile aktarmaya devam :) Anladığım kadarıyla çokta ilgi çekecek bir konu değilmiş :) tarih öğretmeni falan değilim ama ben insanların tarihini gazete manşetleri üzerinden merak edeceğini düşünmüştüm :)

UnalKorkmaz UnalKorkmaz Kimlik Onayı Bekliyor Kimlik Onayı
  • Üyelik 01.05.2019
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Tamirci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ü** K**
  • Mesajlar 167
  • Beğeniler 48 / 61
  • Ticaret 3, (%100)
Güzel bir tema ile haber sitesi açın. 1919-2007 yıllarının tamamına kategori oluşturun. Yıllarına göre haberleri sitede yayınlayın. Başlıklara haberin yayınlandığı orjinal tarihi yazın. Örnek: İstanbul Fethedildi (1453), şeklinde. Nostalji haber tarzında ya da buna benzer bir isimde domain satın alın. Sitenizin okurlarından biri ben olurum. Emin olun benim gibi nostalji sevenler vardır. Ayrıca medyanın satılmadığı dönemlerdeki haberleri okumayı çok isterim.

Son olarak, haberlerinizi sosyal medya hesaplarınızda da istikrarlı bir şekilde paylaşın. (facebook, twitter, instagram)

En önemli nokta domain ve tema olacaktır. Bu 2 hususa çok dikkat etmenizi tavsiye ederim.
Ersumer hakaco

kişi bu mesajı beğendi.

UnalKorkmaz UnalKorkmaz Kimlik Onayı Bekliyor Kimlik Onayı
  • Üyelik 01.05.2019
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Tamirci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ü** K**
  • Mesajlar 167
  • Beğeniler 48 / 61
  • Ticaret 3, (%100)
hakaco

• Üyelik 29.03.2020
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Konum Şanlıurfa
  • Ad Soyad H** N**
  • Mesajlar 52
  • Beğeniler 61 / 11
  • Ticaret 0, (%0)

UnalKorkmaz adlı üyeden alıntı

Güzel bir tema ile haber sitesi açın. 1919-2007 yıllarının tamamına kategori oluşturun. Yıllarına göre haberleri sitede yayınlayın. Başlıklara haberin yayınlandığı orjinal tarihi yazın. Örnek: İstanbul Fethedildi (1453), şeklinde. Nostalji haber tarzında ya da buna benzer bir isimde domain satın alın. Sitenizin okurlarından biri ben olurum. Emin olun benim gibi nostalji sevenler vardır. Ayrıca medyanın satılmadığı dönemlerdeki haberleri okumayı çok isterim.

Son olarak, haberlerinizi sosyal medya hesaplarınızda da istikrarlı bir şekilde paylaşın. (facebook, twitter, instagram)

En önemli nokta domain ve tema olacaktır. Bu 2 hususa çok dikkat etmenizi tavsiye ederim.

Değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim. Bence de çok güzel bir fikir olmuş. Hazırlıklara başlıyorum en kısa sürede inşallah hayata geçirmeye çalışacağım.

Muslera Muslera WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 07.10.2019
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad H** N**
  • Mesajlar 230
  • Beğeniler 7 / 64
  • Ticaret 0, (%0)
olursa instagramdan yürür hocam bu proje
hakaco

kişi bu mesajı beğendi.

cthax cthax @emileyt.vanlife Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 3487
  • Beğeniler 1222 / 1221
  • Ticaret 130, (%100)
Bende Hürriyeti biriktiriyordum yıllarca babamın arşivinin devamı için (30+sene) Hayalım ciltleyip kütüphanleştirmek idi. Ardından oda dolusu olmaya başladığında bir gün eve bir geldim Anam hepsini eskiciye satmış :(
hakaco

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al