-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Özel Sektör / Yönetici
-
-
Ad Soyad
H** N**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba Arkadaşlar,
Sizlere danışmak istediğim bir konu var.
Elimde 1919 yılı ile 2007 yılları arasına ait gazeteler var. Mesela İzmir'in işgalinden tutun da Atatürk'ün Samsuna hareket edişi, Yunanlılar'ın trakyayı işgali, Yunan Ordusunun Manisa'ya girişi, Padişahın Atatürk'ü istanbula çağırışı, ABD başkanının boğazları istediği dönemde ki haberler, Aydın'ın kurtuluşu, Sivas Kongresi öncesindeki haberler, Menemen Olayları, İdam haberleri, İsmet Paşa'nın istifası, Mustafa Kemal'in Atatürk Soyadını aldığı haberi, Lakab ve Ünvanların kaldırıldığı haberleri, Kıyafet Kanunun kabul edildiğine dair haberler, Boğazların işgali,Atatürk'ün vefatı...
Gibi konular ve daha fazlasına ait o dönemde yapılmış olan haberler var. Gazeteler
Gazetelerin tamamı orijinal ve dijital ortama aktarılmış durumda. Mesela;
İstiklal Harbi Gazetesi - 15 Mayıs 1919 Perşembe
Cumhuriyet Gazetesi - 23 Nisan 1929 Salı
Hakimiyeti Milliye - 25 İkinci Teşrin 1934 Pazar
gibi farklı farklı gazetelerin farklı günlere ait görüntüleri var.
Ben bunları nasıl değerlendirebilirim ? İnstagram sayfası açıp mı bir şeyler yapayım? Web Site kurup mu ilerleyelim ?
Açıkçası bu gazete sayfalarının çalınmasını da istemiyorum. Yani kalkıp bu dev arşivin başkalarının eline geçmemesi taraftarıyım bu durumda nasıl bir önlem almalıyım ?
Konu ile ilgili düşüncelerinizi merak ediyorum.
Desteklerinizi rica ederim,
İyi çalışmalar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Ö**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
kesinlikle instagram. hem daha az zamanını alır hemde daha fazla ziyaretçi kaynagı var
1 kişi bu mesajı beğendi.
Okşadıkça insanları, içinden çıkıyor Cini...
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
İşsiz
-
-
Ad Soyad
T** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Bu devirde bu bu tip içeriklere pek talep olacağını düşünmüyorum. Çok kısıtlı bir kitlenin ilgisini çekebilir. Eğer telif hakkı konusunu etraflıca araştırıp çözdüyseniz, bir web sayfası daha mantıklı olur. Web sayfası olduğunda tabiki Instagram, Twitter, YouTube sayfalarınızı da pek tabi ki açarsınız bunda bir engel yok.
-
-
Yaş/Cinsiyet
35 / E
-
Meslek
ARGE
-
-
Ad Soyad
F** Ç**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Bu arşivden bende de var hatta tarih olarak çok eskisi de var ama sayfalarında bazı hatalar var biraz yarım. Ben de düşünmüştüm bikaç yıl önce ama çokta önemli görünmedi kullanıcılar tarafından.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Özel Sektör / Yönetici
-
-
Ad Soyad
H** N**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
O zaman nesilden nesile aktarmaya devam :) Anladığım kadarıyla çokta ilgi çekecek bir konu değilmiş :) tarih öğretmeni falan değilim ama ben insanların tarihini gazete manşetleri üzerinden merak edeceğini düşünmüştüm :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Tamirci
-
-
Ad Soyad
Ü** K**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Güzel bir tema ile haber sitesi açın. 1919-2007 yıllarının tamamına kategori oluşturun. Yıllarına göre haberleri sitede yayınlayın. Başlıklara haberin yayınlandığı orjinal tarihi yazın. Örnek: İstanbul Fethedildi (1453), şeklinde. Nostalji haber tarzında ya da buna benzer bir isimde domain satın alın. Sitenizin okurlarından biri ben olurum. Emin olun benim gibi nostalji sevenler vardır. Ayrıca medyanın satılmadığı dönemlerdeki haberleri okumayı çok isterim.
Son olarak, haberlerinizi sosyal medya hesaplarınızda da istikrarlı bir şekilde paylaşın. (facebook, twitter, instagram)
En önemli nokta domain ve tema olacaktır. Bu 2 hususa çok dikkat etmenizi tavsiye ederim.
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Developer
-
-
Ad Soyad
H** N**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
olursa instagramdan yürür hocam bu proje
cthax
@emileyt.vanlife
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Freelancer
-
-
Ad Soyad
C** K**
-
-
-
Ticaret
130, (%100)
Bende Hürriyeti biriktiriyordum yıllarca babamın arşivinin devamı için (30+sene) Hayalım ciltleyip kütüphanleştirmek idi. Ardından oda dolusu olmaya başladığında bir gün eve bir geldim Anam hepsini eskiciye satmış :(