KurşunKalem adlı üyeden alıntı

Bu konuda çoğumuz yanılgı içerisindeyiz. TBM'si düşük reklam ağlarını engellemek hiçbir işe yaramaz.

Adsense o an için sitenize uygun olan en yüksek fiyatı veren reklamı yayınlar zaten. Bu yüzden reklam verenler arasında rekabet var. Tık başına en yüksek fiyatı veren reklamını yayınlatıyor.

Siz düşük TBM veriyor diye bu reklam ağlarını engellediğinizde, o an sitenize uygun, bu ağların sunduğu reklamlardan başka reklam yoksa, bu ağların sunduğu 0,03 TL'lik tıklamadan da oluyorsunuz, reklam alanı boş çıkıyor.

Araştırmalarım ve gözlemlerim sonucu bu ağları engelleyip TBM oranım yükseldi diyenler birkaç gün sonra gelirlerinin düştüğünü de söylüyor. Tabi bazısı söylemiyor nedense. Ya o an denk geliyordur ya da zaten artacaktır. Ama kesin olarak "engellerseniz TBM oranı yükselir" diye bir şey yok malesef. Boşuna uğraşmayın.

ben bugune kadar hep yararını gordum. dediğiniz konu tartışılır. ama velakin 6 senedir adsense kullanıyorum. Bu reklam ağlarından bazıılarının hiç dediğiniz gibi yukselttıgını görmedim. Keza google de yazıp bakarsanız çoğunlukta senelerdir aynı durumdan muzdarip.