birsevda Ben de hiç yararını görmedim. Müşterilerimden yaklaşık 20 tanesi bu yöntemi ısrarla denemek istedi. Gerekli işlemleri, engellemeleri yaptık. Ortalama 1 aylık deneme sonucu kazancı artanı görmedim. Hit artışına yönelik kazancı artanlar oldu elbet fakat analizlere göre bu yöntem bir işe yaramadı. Hatta çoğunun gelirleri düştü.

Bu reklam ağlarının TBM yükselttiğini söylemedim zaten. TBM'yi nasıl yükseltebileceğinize dair de bir şey demedim. Benim anlatmak istediğim bu yöntemin TBM oranına etkisi olabileceği ama buna paralel olarak kazançlarınızda bir artış sağlamayacağıdır.

Adsense'yi sadece TBM olarak değerlendirmekle yanlış yapıyoruz zaten. TBM'nin artması demek kazançlarınızın artması manasına gelmiyor. TO'yu da hesaba katmanız lazım. Engel yöntemine girdiğiniz zaman TO düşer. Çünkü ortada tıklanabilecek bir reklam yok. Siz sanıyor musunuz ki düşük TBM'li reklamları engellediğiniz zaman sitenizde hep yüksek TBM'li reklamlar yayınlanacak?

Kazançlarınızı arttırmanızın tek yolu doğru reklam yerleşimi ve yüksek hite sahip olmaktır. En başında ise doğru sektörde site açmaktır.