Merhaba;
Bu yazıda hem hırsızlara karşı korunma için sizden bilgi alacağım hem de hırsızı bildireceğiz. Eğer hırsızı bildirmem yanlış ise yetkili kişiler mesajım üzerinde düzeltme yapsınlar. Hırsızı bildirme sebebim ise benim gibi bir çok siteden yazı çaldıklarını görmüş olmam. Bu forumu kullanan bir çok yazısını da gördüğümü söylemek isterim. Elbette forumdaki bir çok siteyi takip ediyorum. Kendi yazılarım gibi bir çok kişininkileride gördüm sizinde vereceği adresi kontrol etmeniz gerektiğini düşünüyorum.

memurvadisi . com ve memurvadisi.blogspot . com adresleri utanmadan ve yazıların üstünde hiç bir değişiklik yapmadan yazıları kendilerine çekiyor. Kimseye haber vermiyor ve yazının içine link koymuyorlar. Haberleri yazmasına kesinlikle lafım yok ama içeriği biraz olsun değiştirin. Biraz emek verin. Resime, noktaya ve virgüle kadar herşey aynı. Gayri ahlaki ve saygısızca bir durum.

Kendilerine uyarı gönderdim. An itibari ile son yazılar kısmında görünen 6 yazı 10line.net sitesine aittir.


Bunu Yapan Ceza Ödeyecek
Blackberryler Android mi Olacak?
Halka Arz Facebook’a Yaramadı
Artes i708 Tablet PC
Baz İstasyonları Şehir Dışına mı Atılacak?
Türkiye İlk Madalyasını Aldı

Bunlar benim tespit edebildiklerim. Daha çok fazla çaldıklarına eminim. Ve eminim bu forumdan bir çok kişinin yazıları çalınmıştır bu site tarafından.

Bu hırsız site blogger tabanlı. Bot ile çekiyor olabilir mi? eğer bot ile yazıları çekiyorsa bunu nasıl engelleyebilirim. DMCA'ya kayıt oldum. Yakında içeriğimi listeleyecektir. Ama bu site daha önceden DMCA'ya kayıt olmuş sanırım. Yani benim içeriğimi benden önce koruma altına almış olabilir burda ne gibi sıkıntılar yaşarım. Başka neler yapılabilir?

Ek: Şimdi eklediğim


<script>
function disableselect(e){
return false
}
function reEnable(){
return true
}
document.onselectstart=new Function ("return false")
if (window.sidebar){
document.disableselect
document.onclick=reEnable
}
</script>


koduyla blogumda seçme ve sağ tık özelliklerini kaldırdım... Ama bu sitelerin bu yöntemle aldıklarını sanmıyorum. Hem bu yöntemde onayladığım bir yöntem değil. Link vermek kaydıyla insanlar blogtan istediğini alabilmeli. İyi niyetli alıntı yapanlarda bu tür ahlaksızlar yüzünden zarar görüyor...