CDN kullanımı hız konusunu çözmez, Türkiye'ye hitap eden Türkçe bir site üzerinde CDN olmazsa olmaz hiç değildir. Site hızını cache eklentisi ile vs. adım adım artırabilirsiniz ki daha iyi olur ama yinede beklediğinizi bulamamanızın öncelikli sebebi site hızı değil bence.
Benim tavsiyem sitenizi blogdan ziyade araç gibi kullanmanız. Nasıl yani? Mesela anasayfada ziyaretçileri karşılayan büyük bir arama ekranı olabilir. Tıpkı otel rezervasyonu gibi... Orada ziyaretçilere ne tür bir film izlemek istediklerini sorabilirsiniz. Örn. dram, komedi vs yazıp aratabilirler... Yine yazılarınız blog tarzı olur.
Ben film önerisi arayan birisi olarak ilk başta listelere yönelirdim. Mesela film önerisi istiyorum, film önerileri diye arama yaptım ve sitenizi buldum. İşte burada anasayfadaki arama kısmı devreye girer. Ben de kovboy filmleri izlemek istiyorsam oraya "kovboy" yazarım. Birden bire kendimi "TRT1'de yayınlanmış en iyi 30 kovboy filmi" yazınızda bulurdum, onu okurdum bir güzel.
Bunun bir başka artısı şu olurdu, film önerisi istiyorsam uzun yazılar okumazdım. En iyi 30 kovboy filmi örneğinde olduğu gibi 30 film hakkında kısa kısa yazılar olurdu onları okurdum. Sonuçta amacım, izlediğim filmin yorumunu okumaktan ziyade izleyecek bir film bulmak.
Sonrasında aradığım filmi bulamazsam sitenin widget kısmından ilgi çeken şeylere yönelebilirdim. Orada da mesela "2019'da sosyal medyada en çok konuşulan diziler" listesi beni karşılayabilirdi.
Belirtmek istediğim doğrudan kullanıcıyı baz almak. Sadelik, ziyaretçiyi memnun etmek bence daha iyi olurdu. Bir başka örnek, böyle bir projede zamanla Twitter'da film önerisi isteyenler sitenizi birbirine tavsiye etmeye başlayabilirdi. Veya etkileşim kasmak için yine twitterda "film önerisi" diye aratıp öneri isteyen kişilere direk site hesabından yazabilirsiniz. Sonuçta bu da bir etkileşim yöntemi. :)
Yine sonradan kazanç ile basit türde mobil uygulamalar da çıkartılabilir... Örnekler uzar gider.
Tabii bütün bunlar "eğer projeyi ben yapsaydım" uygulayacağım yöntem olurdu. Tamamen kendi düşüncem yani yanıltmak da istemem. Sitenizin tasarımı gayet güzel o konuda sorun göremedim ama ne tür arama sonuçlarında yer almak istiyorsunuz sorusuna göre sitede dediğim türde değişiklikler yapılabilir.
Zamanında film önerileri ismiyle bir proje düşünmüştüm ve ufak da olsa bir anahtar kelime analizi yapmıştım. Ama ne yazıkki vakit bulamayınca proje başlamadan bitti. Yinede bir buçuk yıl önceki hazırladığım ufak liste hala duruyor işinize yararsa PM'den göndereyim.