Sitenizin arama motorunda nasıl göründüğünü, günlük tekil ziyaretçi sayınızın kaç olduğunu, sitenizdeki sorunları vb önemli detayları merak ediyorsunuzdur değil mi? Sonuç olarak bunlar ileride sitenizi geliştirmek adına alacağınız aksiyonlar için önemli birer detaylar. Örnek vermek gerekirse ziyaretçi sayınızın az olduğunu düşünüyorsanız bu konu hakkında gerekli aksiyonları almanız gerekecektir. Çalışmalarınızı bu konuda yoğunlaştırmanız gözle görülür bir verim artışı sağlayacaktır.
Tam da bu noktada Google tarafından ücretsiz olarak kullanabileceğimiz ” Google Web Yöneticisi ” projesi karşımıza çıkıyor. Oldukça basit bir arayüze sahip olan bu olanak bizlere sitemiz hakkında bir çok bilgi,uyarı ve önerilerde bulunabiliyor. Siteye giriş yaptığınızda ihtiyacınızın ne olduğu ve ne için burada olduğunuzun cevabını kendileri vermiş gözüküyor.



Çoğu site sahibinin yakındığı konu bu öyle değil mi? Arama motorlarını kullanan kullanıcıların sitemizi bulabilmesi ve günlük tekil ziyaretçi sayımızın artması ve ardından reklam gelirleri ile ufak ufak kazanmaya başlamak hepimizin istediği şey değil midir? Sonuç olarak bir emek verip karşılığını almak her insanı mutlu edecektir.

[COLOR=#D14841][SIZE=5]Peki sitemi nasıl Google Web Yöneticisi Araçları’na ekleyebilirim?[/SIZE][/COLOR]


İlk olarak bu linke tıklayın ve Google hesabınız ile giriş yapın. Eğer Google hesabınız yok ise buraya tıklayarak oluşturablirsiniz. Hesabınızı oluşturduğunuz veya var olan hesabınız ile giriş yaptınız. Ardından ”Mülk ekle” kısmından site adresinizi örnek olarak ” https://wmaraci.com/ yazarak ekleyebilirsiniz. Sitenizi ekledikten sonra Google Web Yöneticisi sizden sitenin sahibinin sizin olduğunu teyit etmek için meta etiket verecek o etiketi FTP kullanarak sitenizin kök dizinine yükleyebilirsiniz.



İsterseniz ” ben FTP kullanmıyorum. Zaten sitemi de cPanel üzerinden oluşturdum ” diyorsanız WordPress kullananlar için güzel bir eklenti var. O eklentiyi kurarak da doğrulama işlemini kolayca yapabilirsiniz. Eklentinin adı ” Insert Headers and Footers ” aratarak kolayca bulabilirsiniz.



Bu işlemi yaptıktan sonra Google Web Yönetici Aracında ” Doğrula ” butonuna tıkladığınızda sorunsuz bir şekilde doğrulama yapılacaktır. Sakın etiketi kaldırmayın. Veri akışı kesilebilir.

[SIZE=4][COLOR=#2C82C9]Kaynak:[/COLOR][/SIZE][COLOR=#2C82C9] Sitenizi Google Web Yöneticisi ile kontrol edin![/COLOR]