northraster Öncelikle bu güzel katkınız için teşekkür ederim. İçeriği yazmadan önce ufak bir bash scripti hazırlamıştım aslında fakat sonradan özellikle yeni başlayanların neyi niçin yaptığımız konusunda bilgi sahibi olması için bash script yerine ayrı ayrı anlatmayı tercih ettim. En azından ufak bir seviyede bile olsa kullanıcı bilgi sahibi olacağı için yaşanabilecek sorunlarda nano'yu kullanabilir diye. Ayrıca Cloudflare gibi entegrasyonlar ile ilgili rehber anlatımları takip edenler olursa hangi dosyalar nano ile düzenlemesi gerektiğini de öğrenmiş olsun diye böyle düşündüm.
Birde malum bash script Ansible gibi olmadığı için farklı sunucu firmalarının konfigürasyonuna göre farklı sonuçlar çıkabiliyor, iyice kontrol etmek gerekli.
Eklediğiniz bash scripti göz gedirdim gayet güzel ve geliştirilebilir görünüyor. Örn. swap oluşrma içine eklenebilir, dediğiniz gibi SSL eklenebilir ve mariadb-client gibi ihtiyaç duyulmayan paketler çıkartılabilir vs...
MariaDB konusunda ise, evet dediğiniz gibi Ubuntu reposuna göre 10.1 sürümünü indirmektedir fakat ben bu konuda PHP'nin aksine, Ubuntu reposuna sadık kalma taraftarıyım. Çünkü Ubuntu reposuna göre indirildiği zaman MariaDB varsayılan ayarları sunucuya göre ayarlanmış oluyor. MariaDB'nin kendi reposundan indirdiğim zaman bu ayarlama işlemi kullanıcıya kalabiliyor ki tecrübeme göre bazı zamanlarda saçma ayarlarla geldiği çok oldu. Gereksiz logların açık olarak gelip disk alanını iki günde tüketmesi gibi.
Ubuntu eminim ki yakın zamanda MariaDB reposunu güncelleyecektir. Yine de mevcut MariaDB 10.1 sürümünün tamamen stabil ve Flarum ile uyumlu olduğunu söyleyebilirim. Pek çok popüler hosting firması da bu versiyonu kullanmaktadır.