Selamlar,yeni bi yazıyla tekrar karşınızdayım.Bu yazımızda kendimce blog açacak arkadaşlar için bi yol göstermeye çalışcam.Deneyimleri aktarcam.Umarım ki birşeyler kaparsınız.

İlk olarak bana göre Blog kavramını söyleyim.Blog kavramı aslında açıklaması gibi yani şöyle bişey,blog bir web sitesinden ziyade kişisel düşüncelerimizi paylaştığımız, özgür olduğumuz (benim için mutlu hissettiğim) yer.Tutup da beni şuan bu yazıyı yazmaya kimse zorlamıyo,bi baskı yok yani.Normal hayatta içine kapanık birisinin düşüncelerini okuyosunuz şuanda.Ben şuan buraya istemsizce (0) rakamını koydum.Karışan varmı? Hayır yok tabi ki de. İşte blog bu,blog özgürlük demek.Tamam belki diyebilirsiniz biraz abarttın diye ama ciddiyim.Canım sıkıldı forumda gezdim yazacak bi yazı bulamadım ve blog açacak arkadaşlara tavsiye vereyim dedim. Önceden bir çok projede bulundum.(İlk projem metin2 pvp serverdi 7-8 yıl önce tabi ki.) Kendi çapımızda bişeyler yapmıştık o zamanlar 35 tl olması lazımdı.Forumlara falan reklam verdik(konu açarak),tutmadı ama olsun yinede denemişim demi.Birdaha kurmak istesem daha tecrübeli davranırım.Sonrasında film siteleri,haber siteleriyle falan uğraştım.Tecrübe edindim,güzel zamanlardı.Ama size bişey diyeyim mi? Bu yazıyı isterse 5 kişi okusun,umrumda değil biliyor musunuz? Neden? Çünkü ben düşüncelerimi özgürce ifade edebilmişmiyim? Evet. O zaman sıkıntı yok. Neyse biraz konu dağılır gibi oldu, ama hakkınızı helal edin.Artık gelelim şu tavsiyelere.Bilader ilk başta, bak en önemlilerinden birisi bu.Özgün ol,yav tutupta aaaxx.com blogu şunu yazmış bende yazıyım.Boşver sen onu yazma.Sitenin hitinin artmasını mı istiyorsun? O zaman git güncel konuları araştır.Nasıl yani? Şöyle örneğin senin bir oyun blogun var.Tamam herşeyini tasarlamışsın,harika yazılarada başlamışsın ama sen herkesin yazdığı yazılardan yazıyorsan eğer,çok yazık olur bence. Yav gir yabancı forumlara ordan kendince bilgin edin,yakında çıkacak yeni oyunlara bak.İncele kafanda yazının taslağını oluştur.Patlat yazıyı.Olay bana kalırsa budur.Bir diğer husus,blogun görünüşü.Herkesin kullandığı temaları kullanma.Eğer kodlamayı biliyosan emek ver kendin yap temanı,daha tatlı olur.Yok,bilmiyosan genelden kaç özele git.Bir diğer husus eğer blog tecrüben yoksa tecrübe edinmene bak.Ciddi diyorum çok zevkli iş.Düşünsene sitenin hiti yok ölü gibi ama senin yazdığın yazılara değer veren 3 kişi var.Senin düşüncelerini örnek alan 3 kişi var.Ben şuan çok mutluyum biliyomusun? Çünkü belki 1 kişi okuyacak bu yazıyı ama eğer ben o kişiye bir şeyler kattıysam ne mutlu bana.Ücretsiz blog kurma siteleri var mesela.Benim sitemin olduğu gibi.Benim sitemin domainini fark etmişsindir.WordPress ile bitiyor.Bana kalırsa bi dene,belki düşüncelerin çok yayılacak,yayılmazsa bile az bi kesime dahi hitap etmek istemezmisin? Bak ben sana demiyorum git hemen hosting al domain al,paranı çarçur et.Öyle bişey yapma belki sıkılacaksın,belki başka bişey olacak.Parana yazık olur.Ama ne yap biliyomusun?WordPressin ücretsiz blogunu kurmayı bir dene.Sen kurmayı dene bak ciddi diyorum elimden geldiğince destekçi olmaya çalışacam.WordPress ile blog kurmak istersin diye linki bırakıyorum Tıkla.

Dostlarım umarım sizi sıkmamışımdır.Umarım bi yararım olmuştur,lütfen değerli görüşlerinizi yorumlarda benimle paylaşın.İyi çalışmalar herkese.


Not : Bu yazı ( kendi blogumdan alınmıştır.)