Koronavirüs sıcak havalarda azalacak deniyor fakat Fransa'da yapılan deneyde Covid-19 60 Derece sıcaklıkta yayılmaya devam etti. Yeni Açıklanan vakalar ile birlikte Türkiye Çin'i geçti.
Sıcaklar nedeniyle azalmayabilir. ancak yaza kadar bağışıklık kazananlar çoğalacağı için azalmaya başlar diye düşünüyorum. Belki sıcaklardan bileceğiz ama gerçekte öyle olmayacak.
Ben haberlere çok fazla güvenmiyorum açıkcası. İlk vaka çıktığından bu yana önce sıcaklarda geçmiyor denildi, sonra yazın coronadan eser kalmayabilir dendi. Şimdi ise aynı döngü tekrar ediyor 92 dereceye kadar yaşıyor diyorlar bir kısmı da yine sıcaklarda geçeceğini düşünüyor.
Sadece sıcaklar değil konu. Türkiye’de ilk vaka görülmeden önce aşısının bulunduğuna dair en az 3 tane haber hatırlıyorum. İran dahil farklı devletler aşı buldu diye haberler çıkmıştı.
Yalan oğlu yalan yani haber takibini bıraktım bir tek vaka sayısını takip ediyorum, olabildiğince kendi önlemimi almaya çalışıyorum.
Çoğu eposta aboneliğini de iptal ettim. Corona ile hiçbir alakası olmayan siteler bile Corona ile ilgili bir şekilde içerik üretip eposta yağmuruna tutuyor. Bıktırdı artık.
Açıklanan vakalarla diyorsunuz açıklanmayan vakalar kısmını atlamayın insanları yanlış bilgilendirip ülkemizi kötülemeyin.
Haklısınız. Bir açıklanan var bir de tespit edilmeyenler. Tespit edilenlerin kat be kat fazlası da tespit edilmeyenler var. Hayatını kaybedenler için de geçerli bu elbette. Mesela trabzon ve istanbulda son 5 yılın mart ve nisan aylarındaki vefat sayılarını karşılaştırın, aradaki ciddi farkı göreceksiniz.
Şu an yaz sıcağı yaşadığı halde büyk değişim olmayan ülkeler var zaten. Sıcakların tek etkisi çabuk buharlaştırması olacaktır. Ancak yazla birlikte gerileten sıcaklar birde sinek faktörü getirecektir ki pek değişen bişey olmayacak hatta belki dahada kötü olacak daha çabuk taşıyan sineklerle.