Blog yazarlığı konusunda kendini geliştirmek yada tecrübe kazanmak için büyük bir hevesle ücretsiz olarak bir blog sitesi oluşturdun değil mi? Merak etme çoğu insan bu sebeple blog sitesi oluşturuyor zaten. Lakin blogger ile oluşturulan çoğu blog sitesi, site sahiplerinin blog terimleri,webmaster terimleri vb. konularda bilgi sahibi olmaması blog sitelerinin geç index almasına yada arama motorlarında kaybolmasına neden olabiliyor.
Bu nedenle yapmanız gereken bir kaç işlem var ve olduk basit işlemler. Yazımızı sonuna kadar okuyup sizlere vereceğimiz ipuçlarına ve bilgilere göre sizde kendi blog siteniz için bu ayarları özelleştirerek oluşturabilirsiniz.
İlk görev; Özgünlük!
Şunu unutmayın, blogger google entegresidir. Bu şu demek; sitenizdeki içerik özgün olsun olmasın muhakkak arama motorlarında yer alacaktır. Lakin blog yazarak para kazanmak istiyorsanız özgün içerikler oluşturmanız gerek. Kopyala – Yapıştır mantığıyla yapılacak işlemler siteniz için doğru referans olmayacaktır.
Oluşturduğunuz makalenin özgünlük kontrolünü yapacak bir çok araç bulunuyor. Arama motorlarında birden fazla siteye göz gezdirebilirsiniz. Makelenızı kopyalayıp siteye yapıştırdığınızda gerekli incelemeler yapılıp, tarafınıza özgünlük yada kopya içerik olup olmadığı hakkında rakamsal değerler çıkacaktır.
Karşınıza çıkacak olan rakamın minimum 85 – 90 olması gerek. Yeni yeni yazılar yazmaya, kendinizi bu konuda geliştirmek istiyorsanız da %100 yazmaya gayret edin. Yazdıkça yeni yeni cümleler kuracak hale geleceksiniz.
Hadi başlayalım!
Seo nedir? Daha önce bu tarz bir kelime duydunuz mu? Yada seo ile ilgili bir işlem yaptınız,yaptırdınız mı? Blog yazarlığı konusunda aramıza yeni katılmış biri iseniz bu kelimeyi pek de duyduğunuzu düşünmüyorum.
Seo, en basit hali ile bir sonuç aracısıdır. Yani, sitenizin arama motorlarında yer almasını istiyorsanız doğru ve etkili bir seo ayarları yapmanız gerekmektedir. Demek istediğim arama motoruna ” blogger seo ayarları ” yazan bir kullanıcının sitenizi görüntüleyebilmesi için muhakkak etkili bir seo ayarları ve özgün bir içeriğin olması gerek.
Seo ayarlarınızı yapmaz yada yanlış yaparsanız da büyük bir ihtimalle arama motorunun çöplüğünde kaybolur gidersiniz. Bir işi yapıyorsanız ya tam yapın yada hiç yapmayın. Emeğinize, zamanınıza yazık etmiş olursunuz.
Nasıl etkili bir seo yapabilirim?
Yukarıda da bahsettiğimiz gibi oldukça basit işlemler sonucunda etkili bir seo ayarları yapabilirsiniz. Hadi zaman kaybetmeden hemen başlayalım.
- Meta Tags açıklaması
İlk olarak meta tags nedir? Meta tags sitenizi arama motorlarında sınıflandıran bir aracı diyebiliriz. Örnek vermek gerekirse sitenizin adresini arama motoruna yazdığınız da aşağıda çıkan sonuç ve kırmızı kare içerisinde yer alan kısım meta tags, yani etiket(meta tags açıklaması) olan kısımdır.
Meta tags ayarlarınızı yapabilmek için;
- Blogger hesabınıza giriş yapın.
- Arından panelden Ayarlar sekmesinden Arama Tercihleri kısmına gelin.
- ” Arama açıklamaları etkinleştirilsin mi? ” sorusuna Evet diyin.
- Ardından kutu içerisine açıklamanızı girebilirsiniz.
- Sayfa bulunamadı hatası
Bir makale yazdınız ve bir nedenden dolayı makaleyi kaldırmanız gerekiyor. Lakin okurlarınız daha önceden makalenizi okumuş ise yeniden sitenizi ziyaret ettiğinde bu hata ile karşılaşacaktır. Bu yapacağımız düzenleme böyle bir hata ile karşılaşan ziyaretçilerinizi direk sitenizin ana sayfasına yönlendirecek. Böylelikle ziyaretçiniz sitenizi gezerek diğer yayınlarınızı yada benzer yazılarınızı inceleyebilir. Bu sayede ziyaretçi kaybetmemiş olacaksınız.
Bu ayarları gerçekleştirmek için aynı sekmeden aşağıdaki resimde gösterdiiğimiz şekilde yine aşağıda vereceğimiz kod ile yapabilirsiniz.
”hata 404 Sayfa bulunamadı < /a > < / a>
şu anda Bu sayfa bulunamadı
- Özel yönlendirmeler
Farz edelim ki bir yayınızı veya sayfanızı başka bir yazı veya sayfaya yönlendireceksiniz. Sizlere aşağıda gösterdiğimiz resimde yer alan düzenlemeleri yapmanız durumunda bu konuda da bir eksiğiniz kalmamış olacak. Bu sayede site içerisinde oluşabilecek bir karışıklığı önlemiş ve ziyaretçilerinizi kaçırmamış olacaksınız.
- Özel robotlar.txt
Blogger’a özel bir konu değil aslında bakarsanız bütün siteler için önemli bir konudur. Seo açısında da önemi büyüktür. Yanlış yapmanız durumunda siteniz büyük ihtimalle arama motorunda gözükmeyecektir. Bu işlemi tamamladığınızda arama motorlarının sitenizi tarama ve arama sonuçlarında sitenizin, yayınlarınızın yer almasını sağlayabilirsiniz.
Kullanıcı Aracısı: Mediapartners-Google
İzin vermemek:
User-agent: *
Disallow: / Arama
Vermek: /
Site haritası: https://www.Example.com/sitemap.xml
- Özel robotlar başlık etiketleri
Son olarak aşağıda sizlere vermiş olduğumuz resimde yer alan işlemleri sitenizde yapmanız gerek. Bu işlemleri de tamamladığınızda siteniz 5 adımda blogger seo ayarlarınızın tamamlanmış olacaktır.
5 adımı da eksiksiz bir şekilde gerçekleştirdikten sonra seo açısından etkili bir çalışma yapmış olacaksınız. Artık geriye kalan tek şey özgün içerikler girmeniz ve backlink sağlamanız olacak. İsterseniz bu makale altına yorum olarak site adresinizi yazabilirsiniz. Unutmadan, sitenizi google kayıt etmeyi unutmayın.
KAYNAK: https://voynla.com/en-etkili-blogger-seo-ayarlari-nasil-yapilir/