savaser adlı üyeden alıntı

Pr güncellemesi sürekli yapılan bir şey değil.Ara güncellemede veya güncellemede değeri inecektir.Ya biri çıkıp google pagerank değerinin manipüle edildiğini pr 10-9-8-7 siteler olduğunu ve bu sitelerden link satıldığını söylerse ne olur.Satan site zaten riski almıştır ve belli para da kazanmıştır.Alan site ise google'ın yaptırımlarından en çok zarar görecek sitedir.
Google'ın asıl önem verdiği nokta arama ve arama sonuçlarıdır.Siz bu sisteme zarar verdiğinizde o da eyvallah diyebilir mi?
google.com pr 10 aa bu sitede pr 10 muş.iyi faydalı diyenler.Bu tip sitelerden makale ya da yorum yoluyla backlink verenler ilk yakalanışlarında ciddi yaptırımlara maruz kalacaklardır.
Ha sizin dediğiniz olabilir mi?Eyvallah der mi google.Ya da bu riski almasını önerir misiniz diğer webmasterlara.
Diyorsunuz ki google kendi veriyor pr değerlerini.Bu bir algoritmadır bazıları zayıf noktalarını bulabilir.Bunun için de google bir çok yerde şikayet etme ve kendi forumlarında tartışma imkanı sunmuş.


elbette ki yapılan yanlış ve google tespit ettiği anda gereğini yapar. bu tür yapay şeylere her zaman karşıyım ayrıca kimseye de tavsiye etmiyorum; ama tespit edilemediği zaman bu o siteden link alanlara faydalı olmayacağı anlamına gelmez. uzun vade de getirisi olmaz o da kabul çünkü dediğiniz gibi güncellemelerde ortaya çıkar eğer hileye devam etmiyorsa.