Bu konuyla ilgili diğer başlıklarada baktım ama tam olarak aynı problem değil.

Meseleye geleyim. Elimde çalışır vaziyette kullandığım g-skill Ripjaws DDR4 3200 MHz CL16DEĞErinde RAM'im vardı hiçbir problemim yok gayet çalışır ve iyi durumda.
Ben 8x8 16 GB yapmak istedim ve bir adet RAM daha söyledim aynı marka aynı model CL değeri vs her şeyi aynı. Neyse gelen RAM'de de problem yok BIOS'ta gözüküyor 16 GB 8x8 durumda fakat Windows'ta sadece 8 GB olarak gözüküyor. İşletim sistemim: Windows 10 64 Bit.

Her şeyi denedim RAM'leri ayrı ayrı, tek tek takarakta çalıştırdım dediğim gibi RAM'lerde bir problem yok. BIOS sıfırladım format attım ram test yaptım sağlıklı çıktı
CPU-Z'de de 16 GB olarak gözüküyor ama bir türlü Windows'ta 16 GB olarak gözükmüyor. Anakartta veya RAM slotunda problem olsa sanırım açılmaz veyahut tanımaz(iki RAM'i de iki slotta ayrı ayrı tek tek takarak açtım bir sıkıntı olmadı açıldı )
(Bios Güncel)

Sorum şu şu an ben kaç GB RAM kullanıyorum. Windows'ta gözükmüyor olması RAM'lerden birini kullanamadığım anlamına mı geliyor. Veya varsa bir çözümü bu durumun nedir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Anakartım Gigabyte A320M-S2H ver 1.1.
İşlemci Ryzen 1600.

Anakarttaki şu kısma aparatı takarak denedim olmadı

https://hizliresim.com/DgNQYs

Fotoğrafları yükledim durumum budur.

https://hizliresim.com/actPju
https://hizliresim.com/wh4x5b
https://hizliresim.com/tbXilT

Herkese saygılar sevgiler.