Girişimcilerin merak ettiği bir soru var. Startup nasıl kurulur? Daha çok GÜÇLÜ startup nasıl kurulur? sorusu diyebilirim. Bu daha aydınlatıcı oldu.
Bu konunun karşıma çıkması tesadüfi bir olayı var. Her ne kadar tesadüf denir bilemeyeceğim. Girişimzel olarak Patreon (patreon.com/girisimzel) hesabımız var ve ilk patronumuz geçen gün "Öğrenci Girişimci" isimli patronumuz oldu. Ve bana mesaj attı. İlerleyen süreçte bu yazı ortaya çıktı. Hadi şimdi başlayalım.
Girişimci olarak benim bile büyük bir girişim kurma hayalim var. Şu zamana kadar 600’dan fazla girişimim oldu. Zamanla kendimi geliştirdim ancak hala yeni keşfettiğim ve öğrendikçe aydınlandığım bilgiler var. Bu site ile sizlere bu öğrendiklerimi paylaşıyorum.
Öncelikle uzmanlaşmamız gereken 4 alan var.
[*]Fikir
[*]Ürün
[*]Takım
[*]İcra
Bunlar iyi bile olsa yine başarısız olunabilir. Her biri biriyle çarpılıyor.
İyi Fikir * İyi Ürün * İyi Takım * İyi İcra = Başarı
Ama yine de başarısız olma ihtimali var. Unutmayın.
Sadece girişim kurmak için girişim kurmamalısınız. Çünkü bu süreç oldukça sancılı, acı verici ve zordur. Bir şeyler kurmak istiyorsanız önce o konuyla alakalı bir sorunu çözmelisiniz yada o konuya ait büyük bir tutku duymalısınız. Tüm büyük girişimciler bunu yapmıştır. Örneğin Dustin Moskovitz Facebook ve Asana.
Fikir, iyi bir icra, iyi bir fikirden en 10 kat daha önemli ve 100 kat daha zor. Ama bu şunu değiştirmez.
Kötü fikir her zaman kötü fikirdir.
Sizi bir yere götürmez. Her ne kadar pivotlar bile olsa durum budur. Tabii ki istisnalar var. Büyük şirketler pivotla değil iyi fikirle başlıyorlar.
Bir başka konu ise herkesin ısrarla dile getirdiği konu "fikirler önemli değil sadece icra önemli olayı" tamamen yanlıştır. Fikirler önemlidir.
Devamı: https://www.girisimzel.com/startup-nasil-kurulur/ (Girişimzel'de)