Konudaki yorumları okuyacak kadar vaktim olmadı ancak ilk mesajına cevap vermek istedim. Biraz da forumda aktif görüneyim. :)

1. sorunu şöyle yanıtlayayım. Eğer kara kalem - kağıt ikilisini kullanarak çizdiğin şeyi dijitale aktarmak istiyorsan, evet. Resim yeteneğine kesinlikle gerek var. Ama diyorsan ki "Ben sadece web arayüzleri tasarlayacağım." Bu durumda gerek yok. Ama kağıt üzerinde çok başarılı resim çizen birinin de dijital ortamda çok iyi işler çıkaracağına dair bir garanti de yok. O yüzden ne yapmak, ne olmak istediğine karar vermen gerekiyor.

2. Kurslar yalan ve yılan :) Bu benim şahsi görüşüm. Katılıp katılmamak sana kalmış. Eğer zaman sıkıntın yoksa otur kendini geliştirmeye bak. Ücretli kurslara yapacağın yatırımı kendine ve materyallerine sakla.

3. Türkçe takip ettiğim fazla döküman yok. Sebebi de maalesef yeterli kaynak üretmiyor ve üretemiyor oluşumuz. İngilizcen iyi derecedeyse, yani okuduğunu anlayabiliyor ve yorumlayabiliyorsan Türk siteleri ile ilgilenme. Bu işi dünya çapında iş haline getirmiş networkler mevcut. Örnek vermek gerekirse Smashing Magazine bu işi kapacağın yegane kaynaktır. Ama İngilizcem yeterli değil diyorsan Hasan Yalçın'ın websitesini önerebilirim. Zamanında Makaleler bölümünü devirmişliğim vardır. İnsana çok şey katar kesinlikle. Mutlaka oku, düşüncelerin değişecek ve şekillenecek.

Bazı arkadaşlar Sanal Kurs falan demişler ama maalesef çağın gerisinde kalmış bir kaynak Sanal Kurs. Gördüğüm kadarıyla gündemi çok geriden takip ediyorlar.

Bana katılmadığın noktalar varsa bunları belirt, oturup konuşalım.

Şimdiden bol şans.