ercorc
Grafik Tasarımcı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Grafik Tasarım
-
-
Ad Soyad
E** O**
-
-
-
Ticaret
20, (%95)
Merhaba arkadaşlar, sizin için eski benim için ise yeni bir kazanç ve deneme olan niş site hakkında bir kaç soru sormak istiyorum. Forumlardan biraz araştırdım ve ingilizce bir niş site kurmaya karar verdim. İngilizce olarak konuyu ve domaini netleştirdim sayılır. Sormak istediklerim şunlar;
- Yabancı bir hosting mi kullanmam gerekir?
- Bulduğum konunun Türkçe yazılmış siteleri çok fazla var, ben bunları ingilizceye çevirsem özgün makale sayılır mı?
- Bulduğum konu iki kelimelik bir arama, ara terimiyle ilgili .net domaini boş, .com ise ya başına "e" ibaresi koyacağım yada sonuna "s" (çoğul anlamda) seo açısından hangi domaini seçmeliyim?
- Son olarak Türkçe açılmış adsense hesabını kullanmam sorun olur mu?
Bu soruları hem benim için, hemde niş site açmak isteyenler için cevaplarsanız çok sevinirim. Herkese hayırlı ramazanlar.
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
boş
-
-
Ad Soyad
A** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Takip! En önemlisi yabancı kaynaklı sitemiz için türkçe adsense kullansak ne olur!
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Shlimazl
-
-
Ad Soyad
M** B**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Türkçe adsense hesabı kullanmanızın hiçbir sorunu olmaz.
Bu yabancı adsense olayında kendimce düşündüğüm bir örnek vermek istiyorum. Her yerde farketmez diyorlar fakat adsense gösterimden 0.01TL veriyor. TR adsense ile 0.01TL kazanırken USA adsense ile 0.01USD kazancaksınız. Yani bana göre illaki fark var.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Webtasarım
-
-
Ad Soyad
Y** H**
-
-
-
Ticaret
40, (%100)
Yabancı hosting kullanmanız faydanızadir.
Bu konuda net bilgim yok. Lakin çeviri kullanacaksanız özgün sayılmayacağını düşünüyorum.
.net olanı almanızı öneririm
Hayır sorun olmaz. yabancı içerikli sitede Türkiye adsense hesabı kullanabilirsiniz.