https://support.google.com/news/publisher-center/answer/9607025?hl=en

Google Haberler'de görünün
Sen kullanabilirsiniz Google News yukarı güncel kalmak haberlerde konularda onlara yardım kullanıcılara. Google Haberler ile kullanıcılar:
Güncel yayınları, dünya çapındaki haberleri ve farklı yayıncıların çeşitli içeriklerini keşfedin.
Belirli haber sağlayıcılarına ve konularına abone olun.
Çevrimiçi veya çevrimdışı içerik okuma.
Makaleleri yer imlerine ekleyin ve paylaşın.
“Sizin için” bölümünde içeriği kişiselleştirin .
Nasıl çalışır
Çeşitli özellikler sayesinde Google Haberler, kullanıcıların sizinle ilgili bilgi edinmesini ve sizinle etkileşime geçmesini sağlar. Google Haberler deneyimi, Google ile Abone Ol aracılığıyla reklamcılık ve kolaylaştırılmış abonelik satışları gibi önemli marka ve para kazanma fırsatlarını içermektedir .

Okuyucular için en iyi deneyimi sağlamak amacıyla Hızlandırılmış Mobil Sayfalar'ı (AMP) kullanarak veya doğrudan geri beslenen içeriğin özel stilini kullanarak doğrudan kontrol ve trafik arasında seçim yapabilirsiniz.

Sen kullanabilirsiniz Yayıncı Merkezi göndererek RSS beslemeleri, web sitesi URL'ler veya videolar Google Haberler'de içeriğinizi paylaşmak için aracı.

Yayıncı Merkezi'nde bir yayın ayarlamasanız bile Google, sitenizi normal web taramamız aracılığıyla bulabilir. Google Haberler'de yer almak istemiyorsanız , Google Arama'daki dizine eklemenizi ve sıralamanızı etkilemeden sitelerinizdeki içeriğe erişimi engelleyebilirsiniz .

Yeni bir Yayıncı Merkezi deneyimi
2019 yılında Google, tek bir yayıncı arayüzü oluşturmak için eski Yayıncı Merkezi ve Üretici aracındaki özellikleri birleştiren yeni bir Yayıncı Merkezi'ni başlattı.

Yapımcı aracıyla bir sürümünüz varsa veya önceki Yayıncı Merkezi aracıyla Google Haberler'in bir parçasıysanız, içeriğiniz yayınlanmaya devam edecektir. Yeni Yayıncı Merkezi'ndeki içerik tercihlerinizi güncellemeye devam etmelisiniz.

1. Yayıncı Merkezi
Google Haberler sıralamasında yer almak için Yayıncı Merkezi üzerinden kaydolmanıza gerek yoktur, ancak bazı avantajlar sağlar:

İçerik ve marka kontrolü : Google Haberler'deki yayınınızın bölümlerini ve içeriğini tasarlayın, markalayın ve özelleştirin.
Para kazanma fırsatı : Uygulamadaki içerik alanınızda reklam yayınlayın. Google Haberler, premium çözüm reklamları da dahil olmak üzere Google Reklam Yöneticisi üzerinden reklam sunumunu destekler. Yayıncılar, Gazetelik'teki ödeme duvarlarını Google ile Abone Ol özelliğini kullanarak kullanabilir .
Yerleşime uygunluk : İşletme şartlarına sahip yayınlar, uygulamanın Gazetelik bölümünde (geçerli ülkelerde / bölgelerde) bulunmaya uygundur. Yerleştirmeyi garanti etmiyoruz. Yayınlar, promosyon zamanlaması, kullanıcı deneyiminin kalitesi ve promosyon temasıyla alakalı olarak mağazacılık ekibimiz tarafından Gazetelik için bağımsız olarak seçilir.
Önemli: Yayıncı Merkezi aracılığıyla bir özet akışı veya URL göndermek Google Haberler'de yüzey kaplamasını veya sıralamayı garanti etmez.

2. Haberlerde uygunluk
Yayıncıların artık Google Haberler uygulaması ve web sitesi için uygun olmaları için sitelerini göndermelerine gerek yoktur. Yayıncılar otomatik olarak En çok okunan haberler veya Arama'nın Haberler sekmesi için dikkate alınır. Yalnızca yüksek kaliteli içerik üretmeleri ve Google Haberler içerik politikalarına uymaları gerekir.