Merhabalar, dün gece aklıma bu fikir geldi. Yapılabilir mi, uygulanabilir mi emin değilim.

Herkes içerik üretiyor insanları çekmeye çalışıyor. Daha fazla tık almaya google da daha üstte çıkmaya çalışıyor. Reklamlar alarak para kazanmaya çalışıyor.

Bunu genelde herkes tek tek yapıyor. Bir çok kişinin birden fazla uğraştığı web siteleri var.

Tek bir site ile başlanabilir. Belirli bir konu yada konular hakkında herkes üzerinde uğraştığı yazıları yazar. Benim ilk aklıma gelen burada herkes web siteleri ile uğraştığından dolayı ilk olarak bir webmaster sitesi kurulabilir. Forumdan bahsetmiyorum. Wordpress kurulabilir. Herkes aynı oranda ortak olur, herkes içerik üretir. Mesela bu forumda sorulan yada sorulması muhtemel soruların cevapları yazılabilir. Herkes uzman olduğu konu üzerine yoğunlaşır. İş paylaşımı yapılır.

Herkesin ortak fikri ve becerisi ile bu site kurulacağından site her konuda iyi olabilir. Kısa sürede çok iyi yere gelebilir.

Amaç para kazanmak olduğundan gelirler eşit şekilde bölünür.

Sonra yeni siteler üzerinde çalışma yapılır. Kişi sayısına göre 5, 10 yada 20 site.

Her site bu işi bilen kişiler tarafından kurulacağı için. Yeni yapılan her site için başarı ve kazanç şansı yüksek olur.

Sonrasında bir şirket, vakıf yada dernek kurulabilir. Gerçekten de çok büyük bir işe dönüşebilir.

İlk başta yapılabilir mi dememin sebebi çok kişi ile işin içinde para olduğu ve bu kazancın devamlı yükseldiği bir işte problem çıkmadan devam etmek mümkün olur mu?

Tek bir kişi bu işe para yatırarak, para karşılığında bir çok kişiye bu işleri yaptırabilir. Ama bu işi gerçekten bilen ve uzun süredir bu iş ile uğraşan kişiler kendileri yapmayı tercih ederler. Kendileri patron olmak ister yani.