Arkadaşlar merhaba;

MYSQL'de 2 gündür takıldığım fakat çözemediğim bi konu için MYSQL bilen arkadaşlardan yardım isteyeceğim.

Benim Mysql tablomda içinde JSON kodları bulunan "deger" adında bir kolonum mevcut. Daha kolay açıklayabilmem için hemen aşağıya örnek 3 adet veri gireceğim.

id | u_id | deger |
==============================================
1 | 3 | {"23": ["0", "1", "2", "3"], "25": ["1", "2", "0"]} |
----------------------------------------------------------------------------------- |
2 | 4 | {"49": ["1"], "52": ["0", "1"], "53": ["2"], "54": ["0"]} |
------------------------------------------------------------------------------------
3 | 2 | {"25": ["1"], "52": ["0", "1"], "53": ["2"], "54": ["0"]} |
------------------------------------------------------------------------------------

Çalıştırdığım SQL Sorgum:

SELECT id, u_id, JSON_SEARCH(deger->'$."23"','one','1') as `23`, JSON_SEARCH(deger->'$."49"','one','1') as `49` FROM tablo_adi

SQL Sorgu Sonucu:

id | u_id | 23 | 49 |
===========================
1 | 3 | "$[1]" | NULL |
------------------------------------------------
2 | 4 | NULL | "$[0]" |
3 | 2 | NULL | NULL |

Tam istediğim ve JSON içinde arayıp bulmak istediğim sonuçlar 23 ve 49 kolunun içlerinde çıktı. Şimdi ben burada 23 ve 49 kolonlarının ikisi de NULL olmayan yani 3. ID olmayan tabloyu gizleyip kalan sonuçların u_id değerlerini almak istiyorum.

Yani amaç şu.

23 ve 49 numaralı kolonlarının her ikisinde en az bir adet olmak şartıyla değer var mı?
Evet var ise: 2 kolonda da NULL değeri içermeyen ID'leri çek. (Yani 1. ve 2. ID'ler)

23 ve 49 kolonlarının herhangi birinde en az bir adet bile olsa değer bulunmadı mı?
Evet ise: Hiçbir sonucu döndürme.

Ben burada
HAVING `23`IS NOT NULL or `49` IS NOT NULL
komutunu çalıştırdığımda birinden birinde boş değer döndüğünde diğer dolu değerleir çektiğini gördüm. Ama benim istediğim birinden birinde boş değer döndüğünde hiçbir değer döndürmemesi.

Daha sonra
HAVING `23`IS NOT NULL and `49` IS NOT NULL
komutunu çalıştırdığımda ise hiçbir sonuç döndürmediğini gördüm.

Umarım anlatabilmişimdir.

Bu konuyu projemin gidişatı için acil çözmem gerekmektedir.
Yardımlarınıza gerçekten çok ihtiyacım var.

Teşekkürler.