Bana da çok yabancı geliyor ama dediğim gibi bütün uzantıları dolu. :)
DeepX adlı üyeden alıntı
Net veya com bakın derim...
Tr.gg nin kendi başına site olduğunu öğrendiğimden beri (3-4 yıl olmuştur) com.tr web.tr tarzı domainleri hiç sevmem.
Hocam bütün uzantıları dolu, kalmışsa 1-2 jenerik vardır onlarda premium sınıfında 300-500 $ :)
Seokoloji adlı üyeden alıntı
Siteyi ilerde satmayı düşünüyorsanız. Tr alan adlarına girmeyin.
Net.tr belge ister web.tr belge istemez.
Tr.gg ile .Tr uzantılı alan adlarını karıştırmak mantıksız.
Bende sacmodelleri.name.tr var hiç ilgilenmiyorum makale attım çıktım günlük 50 70 ziyaretçisi var google üzerinden. Ama uzantısı name.tr .
.Tr uzantılı alan adları alınır fakat ileride domain satılmayacaksa alınır.
Satma gibi bir düşüncem yok çünkü bu benim nickname olarak kullandığım bir isim. (Gerek online oyunlarda gerekse arkadaşlar arasında hitap edilen bir lakabım gibi..)
yghzn adlı üyeden alıntı
.tr alan adlarının hiç biri şu an devir edilemez. Ancak BTK ya geçiş süresi tamamlandıktan bir kaç yıl sonra aktarımlar serbest olacak. Amaç domain satmak ise ilerisi için düşünülebilir.
Dediğim gibi, satmak gibi bir düşüncem yok. Kişisel site olacakmış gibi düşünebilirsiniz.
aries adlı üyeden alıntı
Kullanım amacına göre değişir; bende paravan olarak kullandığım gen.tr ve tema, eklenti vs denemeler yaptığım web.tr var... Satmak için alıyorsanız piyasası yok, ancak seo vs açısından .com veya.net domainden bir farkı yok....
Açıkçası SEO şuanlık çok dikkat ettiğim bir alan değil, sadece gerek kullanımı gerekse bilinirliği düşünüyor beni ama dediğim gibi nickname olarak kullandığım bir isim, sanırım alıcam. En kötü 30-40 TL çöpe gitti derim. :)
Cevaplarınız için tekrar teşekkürler. :)