-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** Ç**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Arkadaşlar bir haber sitesinin re write tekniği ile. Tüm cümleleri değiştirerek haberi tekrar yazması telif hakkı yani yasal olarak bir problem yaşatabilir mi?
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
BT Eğitmeni - Webmaster
-
-
Ad Soyad
i** B**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
DHA, IHA, AA gibi yerlerden ciddi yaptırım yiyebilirsin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** Ç**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Şimdi abi benim anlamadığım bu. Bak şöyle açıklayayım.
Adana'da trafik kazası oldu.
1 kişi yaralandı
Bu iha'nın haberi diyelim.
Adanada meydana gelen trafik kazasında yaralanan 1 kişi hastaneye kaldırıldı.
Böyle yayınlasam yaptırım hakkı var mıdır?
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Bilgisayar Programcılığı
-
-
Ad Soyad
H** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 37. maddesi de haberlerin yeniden yayımlanması konusunda bir istisna tanımlar. Yine aynı kanunun 36. maddesi telif hakkı olan makale ve köşe yazılarının kısaltılarak ve kaynak gösterilerek yeniden yayınlanmasına izin verir.
Buna göre kaynak belirtmezseniz ve o haber tek ajans tarafından yapıldı ise çok kolay anlaşılır ve bunu fark ederlerse dava açma hakları doğal olarak vardır. Takip ediyorlardır, etmiyorlardır o ayrı bir konu.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Bilgisayar Programcılığı
-
-
Ad Soyad
H** Ö**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Bu arada haberin içeriğinin metinlerinin değiştirilmesi de çok anlam ifade etmiyor önemli olan haberin ne anlattığıdır. Başka bir ajans bu haberi yayınlamadı ise bu durumda değiştirilerek yazılması da kaynağının tek bir yer olduğunu ortaya çıkarır.
Remus
NUMLOCK.COM.TR
E-Mail Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Ögrenci
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Ahmete diyarbakirda ust gecitte araba carpti.
Ahmet a.ya ust gecitten gecmedigi icin su yonden gelen araba carpti.
Bu iki haber arasinda fark yok siz bunu ajans tan gelen haberler icin yaparsiniz abonelik alip aksi takdirde dava aciyorlar
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** Ç**
-
-
-
Ticaret
6, (%100)
Hocam cevaplarınız için teşekkür ederim elbette. Bunun özel olma gibi bir durumu yok ki? Şimdi kaza haberi, röportaj falan değil. Yani şimdi ben hastaneyi arasam da bana yaralı bilgileri, kaza hakkında bilgiler verir. Ben bunları genel haberler için sormuyorum. Yerel haberler için. İdrak etmediniz belki
-
-
Yaş/Cinsiyet
51 / E
-
Meslek
blogger
-
-
Ad Soyad
S** S**
-
-
-
Ticaret
61, (%100)
use47 adlı üyeden alıntı
Hocam cevaplarınız için teşekkür ederim elbette. Bunun özel olma gibi bir durumu yok ki? Şimdi kaza haberi, röportaj falan değil. Yani şimdi ben hastaneyi arasam da bana yaralı bilgileri, kaza hakkında bilgiler verir. Ben bunları genel haberler için sormuyorum. Yerel haberler için. İdrak etmediniz belki
kardeşim resmi kendiniz koyun, hatta mümkünse cep telefonu ile kazayı kaydetmiş olun oldu bitti. en önemli kısım görseller. yazıyı her türlü değiştirip yazabilirsiniz o kadar korkmayın. resmi siz çekmiş olun kalanı boş. yoldan geçerken sizde görmüş olabilirsiniz bu kazayı veya dediğiniz gibi sizin ziyarette olduğunuz hastaneyede gelebilir hasta, bu yüzden korkmadan yazın, ancak resim önemli bunu unutmayın lütfen
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
İdrak etmemiş biri olarak; görseller önemlidir ve görsel kullanıldığı an kaynak belirtilme zorunluluğu esastır.
Haliyle, görsel kullanmadan bir haber yayınladınız; kaynak nedir diye sorarlar?
Oradan kaçayım buradan kaçayım ile olmuyor bu işler. İnsanlar bu işi ciddi anlamda yaparken masraf ediyorlar, bu kadar basit.
İyi forumlar herkese.