tolhur adlı üyeden alıntı

Aceleci davranmayın her güncellemede olduğu gibi bu güncellemede de dalgalanmalar olacak. Bu dalgalanmanın durulmasını beklemek bu süre boyunca sosyal medya ve benzeri yerlerden hit çekmeye çalışmak, eski içerikleri güncellemek oldukça önemli diye düşünüyorum.

Güncelleme için kullanıcı arama deneyimini değiştirecek bir durumdan bahsediliyor. Aslında tam olarak şu söyleniyor "kullanıcı arama biçiminin değişmesi" nedeniyle bir güncellemeden söz ediliyor. Tabi bunlar bilgiden daha çok fikir. Google'ın günluk olarak güncelleme yaptigini biliyoruz zaten. Fakat çok azını bildiriyor. Genelde ciddi değişiklikler olmadıkça bildirmiyor.

Resmi açıklama şöyle; "Güncellemenin, diğer tüm tipik geniş çekirdek algoritma güncellemeleri gibi, tamamlanması bir hafta sürecektir ve etkinin sonuçları yansıtması biraz zaman alabilir. "

Ancak, geniş bir çekirdek algoritma güncellemesi size ulaşırsa hızlı bir düzeltme yapılmaz, diyor Google . Organik sıralamadaki düşüşün nedeni, web sitenizin ciddi SEO sorunları olduğundan değil, Google'ın arama sorgusu için daha iyi sonuçlar bulmasının sonucudur.

"Geniş çekirdek güncellemeden etkilenen web sitelerinin tek yolu, içeriğin ve yetkisinin kalitesini artırmaktır."

Güncellemenin Covid 19 ile başlayan arama sorguları ve sahte haberlere alınan engellerle google arama sonuçlarında oluşan anormallikten kaynaklandiğıda iddia edilmekte.



İki yıllık sitem ilk aylarda ki haline dönmüş durumda ve emeklerimden bahsetmiyorum bile.
Benim bıkma nedenim 3 ayda anca ilk sıraya getirdiğimiz yazıların birden yok olması ve hiçbir işe yaramayan, güncel olmayan içeriklerin ön sıraya gelmesi.
Hadi %10-20 hit kaybı tamam ama kayıp bundan kaç kat fazla.

Umarım dediğiniz gibi kısa sürede olumlu etkisini gösterir.