drmd adlı üyeden alıntı

selcuksofta hocam maliyenin bu durumlardan dolayı bir düzenlemesi var mı peki? Sonuçta 1000-1500 TL gelirli vatandaşlara da bir yol göstermiş olmalı. Kim zarar edeceği bir işe girer ki o zaman?
güzel kardeşim maliyenin vergi almamak için hiç bir zaman düzenlemesi olmadı olmayacak, ama yakalayıp bizleri vergi mükellefi yapmaması bir anlamda düzenleme oluyor :) Zaten kimse zarar edeceği bir işe girmediği için (örnek ben) işçilik yapmaya devam ediyorum :) örneğin arkadaşın yazdığında muhasebeciye yılda 1.000 demiş bu çok yanlış bir şey. https://www.gib.gov.tr/sites/default/files/fileadmin/user_upload/Tebligler/SMM_YMM/2020_ucret_tarifesi_ek.pdf bakın linke bir mali müşavirin sizden alabileceği en düşük ücret aylık 157 TL + kdv'dir. Yıllık 1.000 TL ye defter tutturulması da çok yanlış bir şey. Elbet pazarlık sünnettir ama bu linkteki liste asgari (en az) ücret tarifesidie. Boş beyannamelerin bile her ay 60 TL sadece damga vergisi var. kira stopajı var, 60000-65000 e kadar vergi yok diye bir şey yok, en düşük gelir vergisi dilimi % 15'tir. Örnek 1.000 tl kazandıysanız 150 TL vergisi var (gelir vergisi) var oğlu var :) yani adsense kazancı için falan yakalanmadığınız sürece bir açılış yaparsanız asla kazanç kalmaz böylece iş yapmanıza sitenizde adsense barındırmanıza gerek kalmaz, yani zarar ettirir değmez. Neyse ben sabaha kadar yazarımda şunları ne t bilelim, asla bir sınır yok. Tüm dünyada insanlar ettikleri gelirler üzerinden vergi verirler NET... sadece ikramiye gibi örnek milli piyangodan çıkan ikramiyelerde sınır var belli sınırdan sonrası milli piyangoda veya çekilişle kazanılan arabada evde bile var, vergi her yerde kardeşim. Bir de not yazalım: Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır. Herkese bol şans.