Google verilerini takip eden en büyük seo şirketlerden biri olan RankRanger'dan Mordy Oberstein "Bu güncelleme mutlak bir canavar" dedi.

4 Mayıs'ta Google, Mayıs 2020 temel güncellemesini kullanıma sunmaya başladı. Tamamen kullanıma sunulmasının birkaç hafta sürebileceğini biliyoruz, ancak şu ana kadar gördüğümüz her şeye dayanarak bu güncelleme çok büyük, geniş bir güncelleme.

Tüm temel güncellemeler gibi bu da global bir güncellemeydi ve herhangi bir bölge, dil veya web sitesi kategorisine özgü değildi. Google'ın birkaç ayda bir yayınladığı klasik bir "geniş çekirdek güncellemedir".

Google'ın arama sonuçlarını izleyen birkaç veri şirketinden Mayıs güncellemesi ile ilgili izlenimler aktarıldı.

RankRanger, "Bu güncelleme mutlak bir canavar"dedi.

SEMRush, bu güncellemenin Ocak temel güncellemesinden daha büyük olduğunu söyledi. “Mayıs güncellemesi daha güçlü ve daha fazla SERP ve pozisyonu etkiliyor” dedi.

SEMRush verileri en çok etkilenen endüstrilerin seyahat, gayrimenkul, sağlık, evcil hayvanlar, insanlar ve toplum olduğunu göstermiştir. Ayrıca SEMRush sektöre göre bozulma oynaklığı şemasını da paylaştı;



Moz'dan Dr.Pete Meyers, bu Mayıs güncellemesinin “Ağustos 2018'den bu yana MozCast'taki en yüksek ikinci Temel Güncelleme" olduğunu söyledi.

Şahıslardan gelen bilgiler ise tipik güncelleme sonuçlarıydı; Bazıları Google organik trafiğinin %90'ından fazlasını kaybettiğini iddia ederken, diğerleri bu güncellemeden başarılı oldu.

Ne yapmalıyız?

"Sitenizin görmüş olabileceği herhangi bir algoritmik isabeti tersine çevirmek için ne yapmanız gerektiğini söylemek genellikle zordur. Google temel güncellemeleri söz konusu olduğunda, bunu yapmak daha da zordur. Bu veriler ve önceki deneyim ve tavsiyeler bize gösterdiyse, bu temel güncellemelerin geniş ve birçok genel kalite sorununu kapsamasıdır. Yukarıdaki veriler, bunun doğru olmasını sağlamıştır."

"Bu nedenle, sitenize çekirdek bir güncelleme geldiğinde, genellikle geri adım atmanız, genel web sitenizin daha geniş bir görünümünü almanız ve siteyi genel olarak geliştirmek için neler yapabileceğinizi görmeniz önerilir."




Bu bilgiler SearchEngineLand kaynağı kullanılarak aktarılmıştır. Yazının orijinali Barry Schwartz'a aittir.